Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Potpisan Sporazum o razumijevanju sa Univerzitetom „Sveti Apostol Pavle“ iz Ohirda (FOTO)

Sporazum o razumijevanju između Univerziteta za informacione nauke i tehnologije „Sveti Apostol Pavle“ iz Ohrida i Univerziteta u Banjoj Luci, potpisan je 12. jula 2018. godine u prostorijama Rektorata UNIBL.

Sporazum su postpisali prof. dr Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci i prof. dr Ninoslav Marina, rektor Univerziteta informatičkih nauka i tehnologije “Sv. Apostol Pavle” iz Ohrida.

Potpisnici su izskazali nadu da se će ovaj Sporazum povezati dva univerziteta i da je ovo prilika za saradnju na obostrano zadovoljstvo. 

Prof. Gajanin je gosta sa Ohrida upoznao sa načinom funkcionisanja Univerziteta u Banjoj Luci, kao i dugogodišnjom tradicijom našeg Univerziteta.

Takođe, naveo je da je cilj i najmera da se aktivno radi na saradnji sa ovim madekonskim univerzitetom. Kako je naveo rektor Gajanin punu podršku u realizaciju Sporazuma daće rukovodstvo Univerziteta u Banjoj Luci, kao i dekani Prirodno – matematičkog, Eleketrotehničkog i Mašinskog fakulteta.
Rektor Marina je naveo da je Univerzitet informatičkih nauka i tehnologije “Sv. Apostol Pavle” iz Ohrida, nastao 2009. godine i da je riječ o visokoškolskoj ustanovi, na kojoj se kompletan nastavni proces odvija na engleskom jeziku.

Kako je naveo, na ovom Univerzitetu studuraju studenti iz cijelog svijeta (Afrika, Azija, Južna i Sjeverna Amerika).

Bilo je riječi i o konkretnoj saradnji koja će proisteći iz ovog Sporazuma, a odnosi se na razmjenu nastavnog osoblja i studenata, te zajedničkog apliciranje prema određenim projektima.

Dekani Prirodno – matematičkog, Eleketrotehničkog i Mašinskog fakulteta, prezentovali su način rada na ovim organizacionim jedinicima UNIBL, te ponudili odgovorajuće oblike saradnje. Dekani su istakli da postoji prostor za saradnju u domenu nastave i projekata sa Univerzitetom iz Ohirda. 

Sastanku i potpisivanju Sporazuma prisustvovali su prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta, prof. dr Biljana Antunović, prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju, prof. dr Strain Posavljak, prorektor za nastavu i studentska pitanja, mr Đorđe Markez, generalni sekretar Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Goran Trbić, dekan Prirodno – matematičkog fakulteta i prof. dr Darko Knežević, dekan Mašinskog fakulteta.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button