Banjaluka

Radovi Zelenog mosta u punom jeku

adovi na uklanjanju dotrajale konstrukcije Zelenog mosta su u punom jeku i očekuje se da bi preostala konstrukcija mogla biti izvučena na obalu u nekoliko narednih dana, potvrđeno je u kompaniji „Prijedorputevi“, kojoj je povjerena izgradnja novog mosta koji će povezati Kočićev vijenac i Obilićevo.

Proteklih dana, građevinci su uklonili polovinu konstrukcije i jedan od nosećih stubova, dok bi preostali posao na izvlačenju ostataka starog mosta trebao biti završen u nekoliko narednih dana.

Loading...

Direktor „Prijedorputeva“ Radenko Crnogorac ističe da se radovi uglavnom odvijaju predviđenom dinamikom, te da će, u narednoj fazi, raditi na izgradnji pristupnog puta kako bi se omogućio nesmetan ulazak specijalizovanoj mašini koja će „pobijati“ šipove za novi most.

-Očekujemo da ćemo sa pobijanjem šipova početi već tokom ovog mjeseca, u zavisnosti od dinamike izgradnje pristupnih puteva – rekao je Crnogorac.

Prema ugovoru sa ovim preduzećem, radovi na izgradnji mosta trebali bi biti završeni u roku od pet mjeseci, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 2,2 miliona KM.

Za razliku od starog mosta, nova konstrukcija imaće dvije saobraćajne trake, kao i pješačku i biciklističku stazu.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!