Društvo

HEROJSKI PODVIG Policajac iz Gradiške SPASAO DJECU sa otvorenog mora tokom oluje kod Senja

Dejan Gvozden, pripadnik Policijske uprave Gradiška, tokom jučerašnjeg nevremena u Senju u Hrvatskoj, spasio je dvoje djece iz čamca kojeg su talasi otisnuli prema morskoj pučini.

Dejana, koji se sa porodicom nalazi na ljetovanju u auto-kampu Rača kod Senja, juče je nevrijeme zateklo na plaži prilikom šetnje sa djecom.

Loading...

– Nevrijeme i vjetar su postajali sve jači kada su posjetioci plaže uspaničeno počeli pokazivati prema pučini mora gdje se nalazio mali gumeni čamac sa dvoje bespomoćne djece. Jak vjetar je otisnuo čamac na otvoreno more prema Golom otoku dok su djeca dozivala u pomoć  – navodi na svom Facebook profilu Damir Dado Tulemija ističući podvig svog sugrađanina. 

Radilo se o djeci njemačkih državljana koji su tu takođe ljetovali i to uzrasta djevojčica od 11 i dječak od 8 godina. Pošto je svoju djecu predao u sigurne ruke Dejan, policijski inspektor iz Gradiške, je uzeo jedan slobodan čamac i njime isplovio ne razmišljajući ni časa o vlastitoj bezbjednosti. Uspio je stigne čamac sa dvoje preplašene djece i uspješno ih vrati na obalu i pored jakog vjetra.

Sve se ovo odigralo sinoć oko 20 časova i ovaj događaj je glavna tema turista i stanovnika ovog malog mjesta. 

– Meni je čast što mogu ovakav podvig našeg sugrađanina da objavim ,a Dejanu čestitam na hrabrosti i požrtvovanju.Nadam se da će i u Policijskoj upravi Gradiška Dejan biti adekvatno nagrađen pošto je na zaista hrabar način i u najboljem svjetlu prezentovao i Gradišku i posao koji obavlja ovaj put u susjednoj državi i to na odmoru.Јоš jednom se pokazalo da je dobar policajac na dužnosti i u slobodnom vremenu pogotovo ako treba spasavati ljudske živote – naveo je ovaj mladić iz Gradiške.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!