Društvo

Mještani Zelenog vira ponovo traže kamere zbog bahatahih vozača

Mještane Zelenog vira zabrinule su najave da će stacionarni radar u njihovom naselju, nakon tri godine rada, biti uklonjen.

Stanovnici su se dugo borili da dobiju kameru koja će snimati bahate vozače na prometnom magistralnom putu, zato su posebno nepovjerljivi kada su od nadležnih čuli da će radar biti skinut. Branko Milinković, koji je i sam žrtva udesa na ovoj saobraćajnici, podsjeća da je prije kamere u njihovom naselju bilo čak 26 saobraćajnih nesreća.

– U firmi koja je postavila radare rekli su mi da će ih isključiti, a u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS nisu mi odgovorili kada će doći nova kamera. Djeca i roditelji ne treba da čekaju ni dana, iako ne radi škola, ovdje je plaža i igralište koje mnogi posjećuju i moraju preći ulicu. Pozivam zato nadležne da nam hitno obezbijede saobraćaj- govori Milinković.

Loading...

On je i prije nekoliko godina predstavljao komšije kada su se borili za radar u naselju, pa kaže, od protesta neće bježati ni ovaj put.

– Mene je automobil udario i odbacio dvadeset metara, zbog te nesreće sam oslijepio, nosim štake, povrijeđena mi je kičma, ruke, noge. Kada se desi nezgoda onda je kasno za sve. I prošle sedmice ovdje je vozač prošao brzinom od 120 kilometara na čas- ističe Milinković.

U savjetu Mjesne zajednice Vrbanja kažu da su MUP-u RS dostavili dopis sa zahtjevom da se hitno obezbijedi nova kamera, ali da još nemaju zvaničnih odgovora.

– Ako se već kamere moraju mijenjati, neophodno je što prije postaviti drugu. Mukotrpno smo radili da dobijemo radar u u naselju i ne bi sada trebalo da kutija ostane prazna- rekao je predsjednik savjeta Dušan Janjić.

U MUP-u RS pojašnjavaju da je istekao ugovor sa preduzećem koje je postavilo kućište za radarski sistem u Zelenom viru, te da će ono biti uklonjeno.

– U cilju bezbjednosti saobraćaja na ovoj dionici puta, MUP RS će istovremeno instalirati svoje kućište za radarski sistem na navedenoj lokaciji- poručili su iz ministarstva.

Za dan 44 prekršaja

Radar u Zelenom viru postavljen je krajem 2015. godine, nakon velikog insistiranja mještana zbog čestih udesa. Ranije objavljeni podaci, pokazuju da je u julu 2016. godine na ovoj lokaciji bilo evidentirano 1.366 prekršaja, što znači u prosjeku 44 dnevno. Dozvoljena brzina kretanja vozila kroz Zeleni vir je 40 kilometara na sat, a radar je najčešće bilježio prekoračenje brzine od deset do 20 kilometara na sat.

 

(srpskainfo/ Foto: Dejan Božić)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!