Društvo

Na pojedinim pumpama gorivo ispod dvije marke

Cijene nafte i naftnih derivata najniže su u Semberiji zbog blizine dvije velike rafinerije u Brodu i Pančevu i mogućnosti kupovine u rafineriji u kojoj je cijena povoljnija, rečeno je Srni u Odboru distributera nafte i naftnih derivata Područne privredne komora Bijeljina.

– Drugi razlog je da veliki broj distributera u vrijeme žetve smanji maržu na minimum, da bi zadržali svoje kupce i podigli njihovo zadovoljstvo – navode naftaši. 

Na nekim benzinskim pumpama u Bijeljini cijena goriva je trenutno i ispod dvije marke.

Loading...

Iz Odbora distributera podsjećaju da se cijene nafte i naftnih derivata formiraju na osnovu rafinerijske cijene, cijene troškova transporta, kao i ostalih zavisnih troškova. Prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, za šest mjeseci ove godine naplaćeno je 224 miliona KM prihoda po osnovu akciza ili posebnih poreza na naftu i naftne derivate. 

Uz to je naplaćeno ukupno 271 milion putarine, od čega 165 miliona KM posebne putarine za igradnju auto-puteva i 106 miliona KM putarine za održavanje puteva.

(srna)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!