Društvo

Pravda za Davida: Režimski mediji pripremaju nezakonito i nasilno sprečavanje naših daljih okupljanja

U našu redakciju je stiglo saopštenje grupe Pravda za Davida koje prenosimo u cijelosti:

Zajednica PRAVDA ZA DAVIDA poziva odgovorna lica Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), Novinske agencije Republike Srpske (SRNA), Alternativne televizije (ATV) i sličnih medija da prekinu kampanju bezobzirnog ugrožavanja sigurnosti zajednice i naših okupljanja. Posebno apostrofiramo činjenicu da su u pitanju porodična okupljanja sa velikim prisustvom djece, a šta je njihovim novinarima odlično poznato, tako da objavljivanjem pojedinih sadržaja prozvani mediji produkuju posebno teške opasnosti. 

Javnost može vrlo lako procijeniti da li su neistinite, manipulativne i negativne objave RTRS, SRNA, ATV i sličnih medija rezultirale otvorenim prijetnjama “snajperisanjem” (krivično djelo). Međutim, kad bi prijavljivali sve prijeteće objave i saznanja o ugroženosti, policija bi morala formirati posebnu upravu za bavljenje samo takvim slučajevima.

Sa te pozicije otvoreno pitamo: čime smo produkovali medijsku satanizaciju kojoj smo nesporno izloženi? Za preko stotinu dana naših neformalnih okupljanja nije registrovan ni najmanji incident. Na dva velika skupa, odobrena od nadležnih organa, sa ukupno uveliko preko 20 000 prisutnih, pokazali smo dostojanstvo nezabilježeno na ovim prostorima. I to su prozvani mediji prezentovali kao ugrožavanje Republike Srpske, kao neprijateljsko-subverzivno djelovanje, čak organizovano od stranih obavještajnih službi. Takvo spinovanje očekivano rezultira prijetnjama i ugrožavanjima.

Koliko RTRS, SRNA, ATV i slični mediji djeluju profesionalno vidimo iz samo jedne činjenice. U proteklih preko tri mjeseca objavili su na stotine neistinitih i ugrožavajućih sadržaja protiv PRAVDE ZA DAVIDA i istaknutih aktivista ili simpatizera, a nijednom, apsolutno nijednom, nije ispoštovan elementarni princip novinarstva – traženje odgovora druge strane

Sve teže u Banjaluci nalaze “analitičare” i “dušebrižnike”, pa ih traže stotinama kilometara daleko. Vidimo svakodnevno ko sve i kako komentariše djelovanje naše zajednice sa očigledno izrečenim lažima i neprijateljskim stavovima. Zar je toliko teško ispoštovati prozvane i objaviti odgovor?

Odlično smo u PRAVDI ZA DAVIDA svjesni šta režimski mediji čine posljednjih dana, nakon našeg veličanstvenog skupa u Banjaluci. Pripremaju javnost za nezakonito i nasilno sprečavanje naših daljih okupljanja, a sve u sprezi sa ministrom Draganom Lukačom, kom ovakvo spinovanje treba za njegov naum da upotrijebi silu nad građanima. Zato i naša djeca postaju “opasni teroristi” za koje će se pobrinuti specijalna policija. Međutim, mi ostajemo gdje jesmo i postojano čekamo ono šta nam zločinci, ubice i njihovi jataci pripremaju.

PRAVDA ZA DAVIDA

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!