Politika

Lazanski: Nastaviće se pritisci na Srpsku i Dodika

Vojni analitičar Miroslav Lazanski ocijenio je da će pritisci na Republiku Srpsku biti nastavljeni zašto što slijede opšti izbori u BiH, a posebno pritisci na predsjednika Srpske Milorada Dodika.

– Došlo je već 40 britanskih specijalaca, nastaviće se medijski i politički pritisak, stalno će se ponavljati da je Republika Srpska ta koja koči MAP /Akcioni plan za članstvo u NATO/, neku vrstu daljeg napredovanja BiH ka punopravnom članstvu u NATO, rekao je Lazanski za medije iz Republike Srpske.

Loading...

On je podsjetio da je Srpska jasno rekla da će slijediti politiku Srbije po pitanju članstva u NATO, kao i da postoji rezolucija Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti.

– Sada ćemo videti šta je realnost. Mislim da će se pritisci nastaviti zato što slede izbori i to je sve u kontekstu predizborne aktivnosti, posebno pritisci na predsednika Srpske Milorada Dodika, rekao je Lazanski.

Na konferenciji za novinare u Beogradu, koju su organizovali časopis “Geopolitika” i portal “Fakti”, Lazanski je rekao da “slijedi udar na Republiku Srpsku” i da će se ići na neku vrstu pokušaja mijenjanja izborne volje na predstojećim izborima i da se sruši Dodik i onda lakše ugura BiH u NATO.

On je ocijenio da je na djelu strategija “usisavanja” svih zemalja u regionu u NATO.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!