Banjaluka

Još milion KM za nastavak gradnje Šargovačke ulice

28.11.2019.28.11.2019.Još milion KM za nastavak gradnje Šargovačke ulice

U narednoj godini planiran je nastavak izgradnje centralne saobraćajnice kroz Šargovac, odnosno Šargovačke ulice, za šta je predviđeno milion KM iz gradskog budžeta.

Loading...

-Nedavno je u funkciju puštena prva dionica Šargovačke ulice u dužini od oko 900 metara, što su mještani odlično prihvatili. Radi se o gusto naseljenom mjestu koje je dobilo modernu saobraćajnicu, a iduće godine planiramo nastavak radova gradnjom nove dionice od raskrsnice sa Potkozarskom ulicom, u dužini od oko kilometar – naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Istakli su da slijedi priprema dokumentacije, odnosno izrada urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju Šargovačke ulice za šta je ovih dana izabrana projektantska kuća, nakon čega slijedi izrada projektne dokumentacije i rješavanje imovinskih odnosa.

Gradnja prve dionice saobraćajnice kroz Šargovac, za šta je sredstva obezbijedila Vlada RS, započela je u martu ove godine, u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“. Riječ je o jednom od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, koji ima veliki uticaj na kvalitet života u Šargovcu, jednom od najbrže rastućih naselja u kojem danas živi oko 7.500 stanovnika.

-I u drugoj fazi radova, odnosno nastavku gradnje nove dionice planiran je nastavak saobraćajnice u istom putnom profilu, odnosno kolovoz širine šest metara sa obostranim trotoarima, oborinskom i fekalnom kanalizacijom, te autobuskim stajalištima – kazali su u odjeljenju.

Šargovac: Prvom fazom izgrađeno oko 900 metara moderne saobraćajnice

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!