Politika

Željka Cvijanović: Vlada otvorena za razgovore sa svima o dobrim idejama

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da se predstavnici SDS-a o inicijativi za dodatnih pet feninga podsticaja za otkup pšenice obrate Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gdje mogu sve dogovoriti ukoliko imaju dobre ideje.

Cvijanovićka je istakla da je Vlada Republike Srpske otvorena za razgovore sa svima, ali da je u slučaju ove inicijative riječ o politikanstvu. 

– Što se tiče SDS-ove inicijative, to je samo politikanstvo i da nema izbora vjerovatno se ne bi ni oglašavali o tom pitanju, rekla je Cvijanovićka.

Loading...

Prema njenim riječima, Vlada je uvijek imala sluha kada je u pitanju otkupna cijena pšenice, kao i za sve druge inicijative i uvijek je imala dobru saradnju sa proizvođačima.

– Što se tiče podsticaja, uopšte u poljoprivredi, Republika Srpska je tu napravila značajne iskorake. Mi smo jedini koji nemamo nikakva dugovanja prema poljoprivrednim proizvođačima, a i jedini smo značajno uvećali agrarni budžet sa 60 na 71 milion KM, pojasnila je Cvijanovićka. 

Klub poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske uputio je inicijativu Vladi za dodatnih pet feninga podsticaja za otkup pšenice čime bi, kako navode, amortizovali negativne posljedice povećanja troškova ratarske proizvodnje.

Iz SDS-a navode da ovogodišnja otkupna cijena pšenice od 0,23 KM do 0,27 KM po kilogramu nije dovoljna da bi bili pokriveni troškovi proizvodnje.

(srna)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!