Sport

Ćiro je dao svoj sud: Ovu hrvatsku reprezentaciju može voditi samo Bosanac!

Fudbalsku reprezentaciju Hrvatske danas očekuje finale Svjetskog prvenstva protiv Francuske. Cijeli region prati dešavanja u i oko ekipe Zlatka Dalića koja je već napravila najveći rezultat u historiji hrvatskog fudbala, ali sada želi otići i do samog kraja. Rad svog učenika prati i bivši selektor Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević. 

– Ja sam već u godinama, a i nisam u najboljim relacijama sa HNS-om, pa sam smatrao da je najbolje da budem malo izoliran. Uz to sam imao i dva izuzetno teška dana, dao sam stotinu intervjua, jer svi su oni u Rusiji, a samo sam ja tu koji bi javnost mogao informisati što se tiče hrvatske javnosti – rekao je Miroslav Ćiro Blažević.

Bivši selektor Hrvatske, ali i BiH, kazao je kako je Didier Deschamps izuzetan strateg, vrlo inteligentan, ali da mu u Francuskoj zamjeraju zbog načina na koji igra reprezetacija.

– Ovu Francusku može nadigrati samo jedna Hrvatska, i to sa maštom, sa lopovlukom, sa vicom. I upravo to očekujem u današnjoj utakmici – naglasio je Ćiro, koji je otkrio kako Dalić ima “problem sa Perišićem”. 

– Ja sam se i danas s Dalićem čuo. On ima problem s Perišićem, a javit će mi se i večeras… On mene često zna pitati šta bih ja, a onda ja njega pitam “De ti meni reci, šta si ti odlučio”, i vidim da je uvijek dobro odlučio – ispričao je Blažević, koji je naglasio da je Francuska favorit, a to je bila i do sada te na kraju dodao:

– Iskreno mislim da ovu hrvatsku reprezentaciju može voditi samo Bosanac!

(faktor)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!