Banjaluka

Počelo košenje ambrozije na Starčevici

Košenje ambrozije na javnim površinama započelo je danas u mjesnoj zajednici Starčevica. Akcija je započela košenjem na bivšem gradilištu na spajanju Istočnog tranzita, a biće nastavljena u Drakuliću, Petrićevcu, Boriku i Obilićevu na mjestima gdje su bili prekopi.

Kako su rekli iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove, ova korovska biljka se najčešće i javlja u blizini mjesta gdje se izvode građevinski radovi i određeni prekopi.

Loading...

-Prvo košenje ambrozije u našim uslovima treba obaviti prije 20. jula, prije cvjetanja i proizvodnje sjemena i tada ustvari i zvanično počinjemo akciju uništavanja ambrozije. I ove godine, plan je da se do kraja septembra košenje ambrozije obavi u tri navrata – rekli su u nadležnom odjeljenju.

Kao i ranijih godina, akcija će obuhvatiti košenje svih javnih površina na kojima je evidentirana ova korovska biljka.

Akcija će biti provedena u saradnji sa Komunalnom policijom i Odjeljenjem za inspekcijske poslove, koji će tokom redovnih kontrola opominjati vlasnike dvorišta i parcela da su dužni da ih održavaju.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!