Hronika

HEROJSKI PODVIG Policajci spriječili mladića da se IZBODE u stanu pred porodicom

Policajci iz Zvornika Dragan Dragić, Nazif Mehmedović i Dejan Radovanović, zajedničkim snagama spriječili su samoubistvo tridesetogodišnjeg mladića koji je prijetio da će se izbosti nožem u stanu u Zvorniku.

Hrabri policajci su nakon uznemirujućeg poziva koji su uputili članovi porodice ogorčenog mladića, odmah došli na navedenu adresu, u stan u zvorničkoj ulici Svetog Save.

– Porodica iz Zvornika je u poslijepodnevnim časovima prijavila da se tridesetogodišnji muškarac namjerava ubiti i prijeti da će se izbosti nožem. Odmah nakon poziva na adresu su upućeni policijski službenici – izjavio je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

Prava drama odvijala se u porodičnom domu, ali to nije predstavljalo problem trojici policajaca.

Za razliku od svog kolege u Banjaluci koji je ruke držao u džepovima kada su građani ukazivali pomoć povrijeđenom mladiću na ulici, policajci iz Zvornika su profesionalno obavili svoj posao i tako spriječili tragediju koja je prijetila da zavije porodicu u crno.

Policajac Dragan Dragić ispričao je za Srpskainfo da su uznemireni ukućani policiji prijavili da mladić drži nož u ruci i prijeti da će se ubiti u porodičnoj kući u ulici Svetog Save u Zvorniku.

– Zajedno sa kolegama Nazifom Mehmedovićem i Dejanom Radovanovićem došli smo u stan gdje smo od ukućana upoznati da se tridesetogodišnjak zaključao u sobu i da odbija bilo kakvu komunikaciju. Rekli su nam i da mladić kod sebe ima nož i prijeti da će se ubiti- prisjetio se policajac Dragić trenutaka koji su ga zatekli po ulasku u stan.

Ovaj skromni policajac izjavio je da su razgovorom ipak, uspjeli da “smekšaju” mladića koji je na kraju otvorio vrata sobe u koju se zaključao.

Po ulasku u sobu policajci su otkrili da situacija nije bila nimalo bezazlena, jer je mladić ležao na krevetu držeći nož pored sebe.

– Razgovorom sa mladićem, uspjeli smo ga odvratiti od namjere da izvrši samoubistvo, nakon čega smo uzeli nož- ispričao je Dragić.

No, tu nije bio kraj.

Nakon što su uspjeli da spriječe porodičnu tragediju, policajci iz Zvornika su nesrećnog mladića odvezli u lokalni Dom zdravlja gdje mu je ukazana pomoć.

To je bila moja dužnost, kao čovjeka i policajca

Policajac Dragan Dragić izjavio je da čitav slučaj vidi kao uobičajenu radnu dužnost.

– Smatram da je ovo bila moja dužnost kao policijskoj službenika i čovjeka i da bi u ovakvim ili sličnim situacijama moje kolege i ja reagovali odmah i priskočili u pomoć, bez obzira da li smo na dužnosti ili očevici događaja- naveo je Dragić.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!