Hronika

HEROJSKI PODVIG Policajci spriječili mladića da se IZBODE u stanu pred porodicom

Policajci iz Zvornika Dragan Dragić, Nazif Mehmedović i Dejan Radovanović, zajedničkim snagama spriječili su samoubistvo tridesetogodišnjeg mladića koji je prijetio da će se izbosti nožem u stanu u Zvorniku.

Hrabri policajci su nakon uznemirujućeg poziva koji su uputili članovi porodice ogorčenog mladića, odmah došli na navedenu adresu, u stan u zvorničkoj ulici Svetog Save.

Loading...

– Porodica iz Zvornika je u poslijepodnevnim časovima prijavila da se tridesetogodišnji muškarac namjerava ubiti i prijeti da će se izbosti nožem. Odmah nakon poziva na adresu su upućeni policijski službenici – izjavio je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik.

Prava drama odvijala se u porodičnom domu, ali to nije predstavljalo problem trojici policajaca.

Za razliku od svog kolege u Banjaluci koji je ruke držao u džepovima kada su građani ukazivali pomoć povrijeđenom mladiću na ulici, policajci iz Zvornika su profesionalno obavili svoj posao i tako spriječili tragediju koja je prijetila da zavije porodicu u crno.

Policajac Dragan Dragić ispričao je za Srpskainfo da su uznemireni ukućani policiji prijavili da mladić drži nož u ruci i prijeti da će se ubiti u porodičnoj kući u ulici Svetog Save u Zvorniku.

– Zajedno sa kolegama Nazifom Mehmedovićem i Dejanom Radovanovićem došli smo u stan gdje smo od ukućana upoznati da se tridesetogodišnjak zaključao u sobu i da odbija bilo kakvu komunikaciju. Rekli su nam i da mladić kod sebe ima nož i prijeti da će se ubiti- prisjetio se policajac Dragić trenutaka koji su ga zatekli po ulasku u stan.

Ovaj skromni policajac izjavio je da su razgovorom ipak, uspjeli da “smekšaju” mladića koji je na kraju otvorio vrata sobe u koju se zaključao.

Po ulasku u sobu policajci su otkrili da situacija nije bila nimalo bezazlena, jer je mladić ležao na krevetu držeći nož pored sebe.

– Razgovorom sa mladićem, uspjeli smo ga odvratiti od namjere da izvrši samoubistvo, nakon čega smo uzeli nož- ispričao je Dragić.

No, tu nije bio kraj.

Nakon što su uspjeli da spriječe porodičnu tragediju, policajci iz Zvornika su nesrećnog mladića odvezli u lokalni Dom zdravlja gdje mu je ukazana pomoć.

To je bila moja dužnost, kao čovjeka i policajca

Policajac Dragan Dragić izjavio je da čitav slučaj vidi kao uobičajenu radnu dužnost.

– Smatram da je ovo bila moja dužnost kao policijskoj službenika i čovjeka i da bi u ovakvim ili sličnim situacijama moje kolege i ja reagovali odmah i priskočili u pomoć, bez obzira da li smo na dužnosti ili očevici događaja- naveo je Dragić.

(srpskainfo)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!