Banjaluka

Isplata preostale dvije učeničke stipendije u avgustu

Narednog mjeseca za učenike će biti uplaćena deveta i deseta stipendija grada Banjaluka čime će biti završena isplata ovih stipendija za školsku 2017/2018. godinu, rečeno je Srni u gradskom Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Dragan Banjac, načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport

Kada je riječ o studentima, u Odjeljenju navode da u avgustu i septembru slijedi uplata po jedne rate, a u oktobru uplata devete i desete rate, čime će biti završena isplata svih stipendija.

Učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM, a stipendija za deficitarna zanimanja 160 KM.

Visina stipendija za studente prema socijalnom statusu i stipendije za uspjeh na studijama iznosi 130 KM, a za deficitarna zanimanja 250 KM.

Isplata stipendija grada Banjaluka učenicima i studentima odvija se prema planu, pa su tako početkom ovog mjeseca uplaćene sedma i osma po redu stipendija za 1.194 učenika i šesta za 318 studenta, ističu iz Odjeljenja.

Novi konkurs za dodjelu stipendija za školsku 2018/2019. godinu za učenike bićr raspisan početkom septembra, a za studente za akademsku 2018/2019. godinu konkurs će biti otvoren u drugoj polovini oktobra.

Deficitarna zanimanja za narednu školsku/akademsku godinu za učenike srednjih škola su varilac, kamenorezac i tehničar modelar obuće, a za studente diplomirani profesor matematike i informatike, diplomirani profesor fizike i diplomirani inženjer elektrotehnike.

Za stipendije je planirano da bude iz budžeta grada izdvojeno 1,6 miliona KM, a visine stipendije ostaće iste.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!