Hronika

Uhapšen mladić zbog sumnje da je počinio ubistvo iz nehata

Zbog osnova sumnje da je 12. jula u večernjim satima ispred kafića u Brijesnici Velikoj, nakon verbalnog sukoba, Muhameda Vehabović (28) iz istog naselja rukom udario u glavu, nakon čega je nesretni mladić sa stolice pao na zemlju, nanijevši mu tjelesne povrede konstatirane u obdukcionom nalazu, koje su mogle uzrokovati smrt.

Više o nesretnom slučaju pročitajte ovdje.

Mladić je nekoliko sati podlegao u kući svojih roditelja. Nakon više ispitanih svjedoka i prikupljenih dokaza te nalaza obdukcije, koja je urađena na zahtjev porodice, sinoć je uhapšen N. H. (43) u Velike Brijesnice, a jutros je, uz izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli.
U izvještaju je navadeno da se osnovano sumnja da je kobne noći, 12. jula, N. H. počinio krivično djelo prouzrokovanje smrti iz nehata.

– Nakon što pred postupajućim tužiocem osumnjičeni bude ispitan, Tužilaštvo će odlučiti o daljnjim koracima, o tome hoće li Kantonalnom sudu predložiti mjeru jednomjesečnog pritvora za osumnjičenog N. H. – izjavio je za Avaz.ba portparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli Admir Arnautović.

U međuvremenu ne stišava se bura u Doboj-Istoku i okolini zbog smrti 28-godišnjeg Muhameda Vehabovića. Grupa od više od sedam hiljada ljudi na FB od policijsko-pravosudnih organa traži pravednu istragu i pravdu.

Nezvanično, za danas je u centru Velike Brijesnice za 17 sati zakazana mirna šetnja prijatelja FB grupe pod motom “Pravda za Muhameda”.

(avaz.ba)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!