Društvo

Radovi u punom jeku: Do kraja avgusta novi put u Česmi

Gradnja centralne saobraćajnice u naselju Česma, u Ulici Petra Velikog, trebalo bi da bude okonačna do kraja avgusta, nakon što su posljednjih dana intenzivirani radovi, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema njihovim podacima, radovi su ušli u završnu fazu, a trenutno se radi na postavljanju ivičnjaka, ugradnji tampona, te postavljanju niskonaponske kanalizacije i javne rasvjete.

Loading...

Već su završeni radovi na izgradnji oborinske kanalizacije, širokom otkopu i izradi nasipa. Svi korisnici vodovoda su prepriključeni na novi vodovod, tako da u odjeljenju očekuju da će se radovi ubrzati i završiti na vrijeme.

– S obzirom na činjenicu da se gradi saobraćajnica u punom profilu i da se gradi u naselju koje je gusto naseljeno, bilo je velikih teškoća da se izvedu radovi na oborinskoj kanalizaciji, a da se saobraćaj istovremeno bezbjedno i neometano odvija. Osim saobraćaja, izvođača je usporavalo i mnoštvo podzemnih instalacija (vodovod i telekomunikacije) koje je bilo potrebno izmjestiti i prepriključiti postojeće korisnike – ističu u Odjeljenju.

Dužina nove saobraćajnice iznosi nešto više od 820 metara. Pored kolovoza, izgradiće se i obostrani trotoar, oborinska i niskonaponska kanalizacija, javna rasvjeta, kao i nova autobuska stajališta. Vrijednost investicije je 750.000 KM a radove izvodi preduzeće „Kozaraputevi“.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!