Magazin

Podočnjaci signaliziraju da vam je zdravlje ugroženo: ako su tamni – srce je ugroženo, a crvenoljubičasti imaju veze sa bubrezima….

Na podočnjake treba gledati kao na upozorenje vlastitog organizma, koji viče i moli da malo usporimo, smanjimo nivo stresa i provjerimo zdravstveno stanje.

Izraženi podočnjaci prvi su znak da nešto nije u redu u našem organizmu. Oni se najčešće poistovjećuju sa umornim i natečenim očima, ali morate da znate da nisu svi podočnjaci isti.
Postoji nekoliko vrsta, koji, zavisno od izgleda, ukazuju na problem u određenom dijelu organizma. Na ove boje podočnjaka treba posebmno obratiti pažnju:

Loading...

TAMNI: KARDIOVASKULARNE BOLESTI, ANEMIJA…
Oni ukazuju na to da u vašem organizmu postoji određena kardiovaskularna bolest, a nekada i anemija, koje treba pratiti i pokušati izliječiti, tako da se preporučuje odlazak na ljekarski pregled, nakon čega će vas ljekar uputiti na dataljnije analize.

CRVENOLJUBIČASTI: PROBLEMI S BUBREZIMA
Podočnjaci tamnocrvene, gotovo ljubičaste nijanse najčešće ukazuju na problem s bubrezima, stoga predlažemo da reagujete na vrijeme i da preduzmete potrebne mjere.

OTEČENI: ŽIVITE NEZDRAVO
Otečeni i lagano ispupčeni podočnjaci su znak da živite suviše stresno i nezdravo, da unosite prevelike količine duhanskog dima ili alkohola u organizam ili da se borite s nekim hormonalnim poremećajem.

IZRASLINE: POVIŠEN HOLESTEROL
Ako se na podočnjacima pojave žutosmeđe izbočine, onda govorimo o ksantelazmama, koje su posljedica povišenog holesterola i hormonalnog poremećaja u organizmu.

Šta pomaže?
Puno vode, maslinovo ulje, maske sa svježim krastavcem i čajem od kamilice, unos vitamina, minerala i željeza, boravak na suncu, dovoljno sna, izbjegavanje pušenja.

– Kako biste se na adekvatan način riješili podočnjaka, potrebno je reagovati na vrijeme i otkloniti uzrok, koji je gotovo uvijek zdravstvene prirode. Uz to, predlažem da pokušate da spriječite da se pojave, i to zdravim navikama u ishrani, odmaranjem, izbjegavanjem stresnih situacija i, naravno, fizičkom aktivnošću koja će umanjiti napetost. Rezultati će ubrzo biti vidljivi, a oporavak lakši – kaže dr Dragan Miljković, beogradski specijalista opšte medicine.

(aura)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!