Politika

Đokić: Zakon o javnim nabavkama je u redu, problem je u njegovoj primjeni

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da nikada nije rekao da postoji problem sa Zakonom o javnim nabavkama u vezi sa radom radom Termoelektrane u Gacku, kako to tvrdi potpredsjednik SDS-a Aleksandra Pandurević, nego da je problem u njegovoj primjeni.

“Mislim da potpredsjednik SDS-a Aleksandra Pandurević, ili već neko ko je za nju pripremio tu informaciju, nije uopšte ni slušala šta sam ja rekao”, kaže Đokić.

On je rekao novinarima u Pelagićevu da u vezi sa Zakonom o javnim nabavkama postoje vrlo komplikovane procedure, posebno u dijelu kada se razmatraju žalbe, što jako dugo traje.

Loading...

“A onda imamo problem kada se rješava po upravnom sporu koji su Rudnik i Termoelektrana /RiTE/ u Gacku pokrenuli nakon što je Odbor za žalbe BiH donio određena rješenja. Prema tome, ja nisam rekao da je problem sa Zakonom, nego u pogledu primjene zakona i onoga što on nalaže”, rekao je Đokić.

On je istakao da su to vrlo komplikovane i duge procedure koje često dovode do zastoja u realizaciji vrlo važnih projekata i prioriteta koje ti projekti imaju u sebi.

“Јa mislim da je to vjerovatno iskorišteno sa nekim drugim ciljevima da se to tako shvati kako je Pandurevićka shvatila, a ja sam vrlo jasno rekao šta je cilj naše intervencije i mog odlaska u Gacko”, rekao je Đokić.

On podsjeća da je rekao da je Vlada odlučila i traži od rukovodstva RiTE Gacko da obezbijedi hitno preduzimanje svih mjera koje im stoje na raspolaganju, u skladu sa zakonom.

“Nas ne zanima kako će to oni raditi, šta će raditi. Važno je da poštuju zakone i da obezbijede normalnu proizvodnju i dovoljne količine električne energije, onoliko koliko je to bilansom za ovu godinu planirano”, rekao je Đokić.

Pandurevićka je izjavila juče da nije tačna tvrdnja ministra Đokića da je Zakon o javnim nabavkama kriv za to što je rad Termoelektrane Gacko doveden u pitanje.

Pandurevićka kaže da su, povodom ove tvrdnje ministra Đokića, ljudi iz energetskog sektora, “Elektroprivrede Republike Srpske” i Termoelektrane Gacko dostavili SDS-u kompletnu dokumentaciju koja govori suprotno.

Izvor
srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!