Politika

Pavić: Ciljevi Reformske agende poklapaju se s ciljevima DNS-a

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić izjavio je danas da DNS izuzetno poštuje reformsku agendu i da smatra da je to nešto čega se mora držati i čiji principi treba da budu putokaz u daljem razvoju.

“Naročito je bitno što se ciljevi reformske agende poklapaju sa ciljevima DNS-a – da mi moramo voditi računa o budućnosti, a budućnosti nema ako nećemo voditi računa o ekonomiji, zapošljavanju i boljem standardu građana”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemarkom.

Govoreći o opštim izborima, Pavić je istakao da DNS želi biti nosilac stabilnosti i u BiH i u Republici Srpskoj, da je to pokazao na lokalnom nivou, da se vrlo ozbiljno priprema za kampanju, da će biti ovo najjača kampanja DNS-a, da ima strukture stranke spremne za rad, da želi što veći broj mandata i u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u Parlamentarnoj skupštini BiH.

“Želimo da budemo odlučujući faktor u odlučivanju u tim institucijama jer bismo time mogli volju građana i naš program unijeti u te institucije i boriti se za njih. Ali, osnova našeg djelovanja nakon izbora biće odgovornost za sve postupke koje preduzimamo”, naveo je Pavić i dodao da to znači i pogled u budućnost, a ne neprekidno vraćanje u prošlost.

Wigemark je naveo da se s Pavićem saglasio i u tome da je potrebno manje nacionalističke retorike, manje priče o prošlosti i više priče o budućnosti za svakoga.

“Niko ne može zaboraviti prošlost. Važno je ići naprijed i misliti šta ljude najviše zanima, a to su bezbjednost i životni standard. Moja poruka danas je – građani na prvo mjesto i ne dozvolite da se evropski put uspori zbog izbora ili zbog nekih neriješenih pitanja”, rekao je Wigemark.

On je podsjetio da je u Prijedoru prije nepune dvije sedmice otvorena zgrada sa 50 stanova koju je EU finansirala sa gotovo milion evra za povratnike, raseljena lica i izbjeglice, sve one koji su imali potrebu i koji treba da budu uključeni.

Wigemark je rekao da je važno da ekonomske potencijale dijele lokalne zajednice sa vlastima na entitetskom i državnom nivou.

“To nije uvijek slučaj i mi bismo voljeli vidjeti da su građani na prvom mjestu, a to je veza koja nam nedostaje. Čuo sam od Pavića da i on lično i DNS žele da se nastave reforme u različitim oblastima i mi smo zainteresovani da pomognemo u tim projektima koji vode ekonomiji i zapošljavanju”, rekao je je Wigemark.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!