Banjaluka

Počeli radovi: Još jedan kružni tok u Aleji Svetog Save (FOTO)

U centru Banje Luke, na spoju Aleje Svetog Save i Gundulićeve ulice, danas je počela izgradnja još jednog kružnog toka, u okviru planova za rasterećenje saobraćaja u gradskoj jezgri.

Tokom obilaska radova, gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je da će izgradnjom ove kružne raskrnice biti ubrzan i olakšan saobraćaj na ovom, frekventnom pravcu, koji je zbog niza semfora često bio zagušen.

On je podsjetio da je u Aleji Svetog Save, kod crkve „Svete Trojice“, nedavno počela gradnja još jednog kružnog toka.

Loading...

-Ovi radovi proističu iz prošlogodišnje Strategije razvoja saobraćaja i po tom planu je predviđeno da se niz raskrsnica, koje su regulisane semoforima, rješavaju kroz kružne tokove jer je to dokazan način za olakšavanje i ubrzanje saobraćaja. Ove godine je planirano bar šest kružnih raskrsnica na frekventnim i važnim saobraćajnicama – naglasio je Radojičić.

On je pozvao građane koje koriste ovu saobraćajnicu na strpljenje, jer će u konačnici biti značajno olakšan i ubrzan saobraćaj.

– Na tri lokacije koje su u vezi sa ovim kružnim tokom, doći će do izmještanja autobuskih stajališta. Tako će stajalište kod hotela „Krajine“ dobiti tzv. ugibalište da ne bi došlo do začepljenja saobraćaja. Stajalište kod kafe bara „Marbel“ izmješta se u Aleju Svetog Save, a biće izgrađeno i još jedno jedno dodatno stajalište na pravcu prema dvorani Borik – naveo je Radojičić.

Radojičić je podsjetio da su prošlog mjeseca završeni kružni tokovi na Rebrovcu i na ukrštanju Istočnog tranzita sa Bulevarom Desanke Maksimović, najavljujući i skoro raspisivanje tendera za dva nova kružna toka, na Laušu i kod budućeg tržnog centra Delta planet.

Izvođač radova na kružnoj raskrsnici Aleje Svetog Save i Gundulićeve ulice je preduzeće „Kozaraputevi“, koje je, prema ugovoru, dužno da radove okonča za 60 radnih dana. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 260.000 KM.

Direktor tog preduzeća Dejan Gaković zahvalio je Gradu na ukazanom povjerenju i naveo da će se potruditi da posao okončaju i prije predviđenog roka.

On je precizirao da će propusna moć raskrsnice biti 20.000 vozila na dan, što bi trebalo značajno doprinijeti rasterećenju saobraćaja u centru grada.

Izvor
Gradska uprava Banjaluka
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!