Društvo

Važno je biti iz redova Dodika?!

Kompanija „Prointer“, Igora Dodika, sina predsjednika Republike Srpske i SNSD-a Milorada Dodika, preuzima sve poslove u Republici Srpskoj, tvrdi SDS.

SDS navodi u saopštenju za javnost da nakon što su dobili višemilionske poslove u IT sektoru, Dodikov „Prointer“ je izabran i za nabavku radara za mjerenje brzine kretanja vozila i time pokazao da je u Republici Srpskoj bitno jedino – prezime.

“Prointer je za samo tri godine postao apsolutni pobjednik tendera u Republici Srpskoj. Dodikova firma je tokom 2015. godine imala prihode od 650.000 maraka, a prošlu, 2017. godinu završila je sa prihodom od čak 17,4 miliona maraka. Prointer i Lanako su prošle godine pobijedili na 135 tendera čija se vrijednost procjenjuje na 46,6 miliona maraka”.

Srpska demokratska stranka podsjeća da je „Prointer“ dobio milionske poslove od Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske u Banjoj Luci, Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“, Poreske uprave Republike Srpske, Vlade Republike Srpske, Elektroprivrede Republike Srpske, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Fonda zdravstvenog osiguranja, Ministarstva finansija RS. Dodikov „Prointer“ je na kraju prošle godine dobit povećao za 445 odsto.

“Nakon svih tendera na kojima je pobijedio, `Prointer` je počeo da snabdijeva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske. Nabavka radara će koštati 187 197 KM. Jasno je da u Republici Srpskoj nema mjesta i budućnosti za sinove i kćerke običnih, poštenih građana koji koricu svoga hljeba traže po njemačkim restoranima, na italijanskim putevima i u švajcarskim zanatskim preduzećima. Porodična manufaktura Dodik je preuzela sve poslove”.

Srpska demokratska stranka poziva sve građane Republike Srpske da toj bahatosti u oktobru stanu nogom za vrat.

Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!