Društvo

Vukotić: Srpska iznad svake individualne žrtve

Predsjednik Udruženja "Veterani Republike Srpske" Duško Vukotić poručio je da je Srpska iznad svake individualne žrtve i da to mora da razumije i Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida Dragičevića iz Banjaluke.

Vukotić je naglasio da je Davor Dragičević svojim tvrdnjama da mu je svejedno da li će se Republika Srpska i dalje zvati Republika Srpska ili BiH potvrdio da su “njegovi svakodnevni scenski nastupi na Trgu Krajine u funkciji napada na institucije Srpske, a samim tim i u funkciji unitarizacije BiH”.

“On to više ne može osporiti. Skandalozna je i njegova izjava da njega ne interesuje spisak od 22.000 saboraca kojima se želi lijepiti etiketa zločinaca i da istovremeno očekuje podršku saboraca za svoju bol”, rekao je Vukotić.

Dodao je da Dragičević, koji tvrdi da sve zna o tragičnom stradanju svog sina, treba da podnese dokaze Tužilaštvu, te istakao da će ga svi podržati u tome.

“Ovako, ovo što radi je postalo opasno”, ocijenio je Vukotić.

Predsjednik Udruženja “Veterani Srpske” poručio je da će, isti dan kada Dragičević najavljuje veliko okupljanje u Banjaluci mimo zakonskih propisa, Srpski pokret nevladinih asocijacija /SPONA/ tražiti da im se odobri okupljanje u skladu sa zakonom.

“Okupićemo se sa zahtjevom da se Trg Krajine u Banjaluci nazove Trgom Vojske Republike Srpske i da se na tom mjestu izgradi centralni spomenik za sve poginule borce u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu. Simbol Banjaluke, Krajine i Republike Srpske mogu biti samo naši poginuli saborci, a nikako bilo koji pojedinac”, zaključio je Vukotić.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!