Magazin

Užina obavezna poslije treninga

Da li poslije završetka vježbanja u teretani ili na otvorenom uopšte nemate apetit ili poželite da odmah nešto pojedete? Ako spadate u prvu grupu, možda bi trebalo da razmislite o svojim navikama, jer izbjegavanje hrane poslije treninga može nepovoljno da utiče na ostvarenje vašeg cilja da izgubite poneki kilogram i zategnete tijelo.

Različiti su razlozi za izbjegavanje hrane odmah poslije treninga. Neki smatraju da će na taj način poništiti sav trud koji su uložili kako bi liniju dotjerali do savršenstva, a nekima se, jednostavno, ne jede. Za gubitak želje za hranom kriv je grelin, hormon apetita, čiji se nivo poslije vježbanja smanjuje (ponekad su potrebna i tri sata da bi se vratio u normalu). Zato je važno da se, ipak, počastite užinom, kako ne biste ubrzo osjetili preveliku glad.

Preporuka je da u roku od jednog sata od završetka treninga pojedete bananu, jabuku ili parče sira. Možete i da popijte jogurt ili malo čokoladnog mlijeka. Važno je da obnovite energiju tako što ćete unijeti malo ugljenih hidrata i proteina. Na taj način isplatiće vam se sav onaj znoj koji ste ostavili na strunjači ili nekoj od sprava u teretani.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!