Banjaluka

Novi asfalt i rasvjeta u Motikama (FOTO)

Novi asfalt položen je danas u Ulici Stojana Bijelića u Motikama, u okviru nastojanja za poboljšanje životnih uslova u ovom, prigradskom naselju. Uz novi asfalt, u ovom dijelu Motika instalirana je i javna rasvjeta.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao izvedene radove, izjavio je da se u ovom dijelu Motika intenzivno radi od 2016. godine, u skladu sa prioritetima koje su istakli sami mještani.

– Rezultat tog našeg dogovora sa mještanima, jeste to da je Ulica Stojana Bijelića sada kompletirana sa asfaltom, uličnom rasvjetom, dok smo sa Elektrokrajinom radili i niskonaponsku mrežu – kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, stanovnici iz ove ulice su istakli svoje prioritete, Grad je domaćinski raspoređivao sredstva svake godine i u ovoj godini završili taj osnovni posao.

-Ovdje je dosta stanovnika i mislim da sada imaju optimalne uslove za život – zaključio je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, kazao je da je Grad, računajući prošlu i ovu godinu, u okviru modernizacije gradskih saobraćajnica ukupno uradio oko 400 metara puta u ovoj ulici, za šta je izdvojeno 30.000 KM. On je naveo da je ovogodišnje radove izvelo preduzeće „Kozaraputevi“.

Prema planovima gradskih vlasti, Motike bi, kao jedno od brzorastućih prigradskih naselja sa velikim potrebama u infrastrukturi, uskoro trebali biti znatno bolje saobraćajno povezane sa ostatkom grada. Po ranijoj odluci gradskog parlamenta, u izgradnju saobraćajnice u Ulici Aleksandra Karađorđevića (put od Petrićevca prema Motikama) biće uloženo 1,5 miliona KM.

Izgradnja ove saobraćajnice, u dužini od 1,2 kilometra, biće finansirana iz ovogodišnje emisije gradskih obveznicama, namjenjene rješavanju najvećih infrastrukturnih prioriteta na području grada.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!