Magazin

Šta sve može da otkrije bol u leđima?

Bol u leđima se javlja zbog toga što se tamo nalazi najviše nervnih završetaka, pa je bol najjači. Taj problem često je indikator i ozbiljnih problema sa bubrezima, žuči ili bešikom i češće se javlja kod žena.

Probleme sa bubrezima, bešikom i žuči lako je pomiješati sa bolovima u leđima, naročito kod žena. Organi šalju signale tijelu, koji se najčešće manifestuju u leđima. Na taj način se pravi uzrok bola maskira, piše Daily Mail.

#1 Kamen u bubregu 

Loading...

Ako se stalni bol u jednom dijelu leđa javlja uz bol u stomaku ili preponama, bol prilikom mokrenja ili krv u urinu, može da bude znak da imate kamen u bubregu. Kamen u bubregu je češći kod muškaraca nego kod žena.

#2 Upala bubrega 

Ako se uz bol u leđima javlja i povišena temperatura, takvo stanje može da ukazuje na upalu bubrega. Tada je bol najčešća u donjem dijelu leđa, iznad karlice i može da se proširi na prepone.

#3 Upala pankreasa 

Upalu gušterače, osim bola u donjem dijelu stomaka, povraćanja i mučnine, prati i bol u leđima. Taj bol može da bude iznenadan i da se proširi od stomaka prema leđima. Najčešće je posljedica akutne ili hronične upale.

#4 Infekcija mokraćnih puteva 

Najčešće je uzrokuju bakterije, a može da bude i posljedica iritacije od dijafragme, upotrebe tampona ili preuske odjeće.  Manifestuje se kao bol pri mokrenju, bol u donjem dijelu leđa. Najčešće pogađa žene i liječi se antibioticima. Ako se ne izliječi, može da prouzrokuje upalu bubrega.

Izvor
Ljepota i zdravlje
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!