Politika

Prihodi od indirektnih poreza veći za 289 miliona

Uprava za indirektno oporezivanje BiH prikupila je u prvoj polovini ove godine 3,29 milijardi KM prihoda od indirektnih poreza ili za 289 miliona KM više nego u istom periodu prošle godine, potvrđeno je u UIO.

U prvih šest mjeseci poreski obveznici ostvarili su pravo na povrat PDV-a u iznosu od 662 miliona KM, tako da su neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima iznosili 2,917 milijardi KM ili za 251 milion KM više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Odjeljenje za makroekonomsku analizu UIO navodi u svom biltenu da je nominalno izraženo u prvom polugodištu ove godine najveći rast prihoda od 117,5 miliona KM zabilježen kod PDV-a, te da su prihodi od putarine porasli za 98 miliona KM, od akciza za 17,6 miliona KM, a od carina za 8,3 miliona KM.

Loading...

Naplata prihoda od akciza u prvom polugodištu bila je podložna snažnim oscilacijama, gdje se mjesečni raspon stopa rasta kretao od negativnih 11 odsto do pozitivnih vrijednosti od 21 odsto.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!