Politika

Policija pronašla drogu koja je trebala biti uništena

Samo dan nakon što su iz Ministarstva bezbjednosti BiH saopštili da je, po njihovom nalogu, u pogonima Termoelektrane Gacko uništeno više od 700 kg narkotika, ulične vrijednosti od sedam miliona maraka, policija Srpske je, u krugu Termoelektrane našla identičnu drogu, koja iz nekog razloga, nije uništena.

Tri najlonske kese  su pronađene kod kontejnera za otpad, u blizini blok komande i glavne radionice, a u njima su se nalazilli heroin, skank i kokain.

Nije jasno kako  je ova količina droge dospjela na to mjesto i zašto  nije uništena. To bi sada  trebalo da istraži okružno tužilaštvo u Trebinju, koje je, tvrde naši izvori, već pokrenulo istragu.

Tužilac je, saznajemo, naložio da se odmah uradi vještačenje i uviđaj i da se izvaga pronađena droga, koja je, pod za sada misterioznim okolnostima, ostala neuništena. Misteriozno je, i bez prisustva medija proteklo i uništavanje onih 700 kilograma droge, jer Ministarstvo bezbjednosti i SIPA, novinarima nisu poslali poziv da zabilježe uništavanje.

Tek je naknadno poslato saopštenje u kojem se navodi da je cilj spaljivanja narkotika, a najviše marihuane, amfetamina, heroina, kokaina i sintetičkih droga, bio da se suzbije i spriječi zloupotreba opojnih droga u BiH.

Za obezbjeđenje i prevoz droge je, kako se navodi, bila nadležna SIPA, uz podršku Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja MUP-a FBiH. U pogonima Termoelektrane Gacko, droga je spaljena 26. jula.

Sporne kese, policija Srpske je, kako saznajemo  pronašla 27. jula.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!