Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Јoš nije poznato otkud droga, nađena u krugu Termoelektrane Gacko

Јoš je nepoznato kako je droga, nađena u krugu Termoelektrane Gacko, dospjela na to mjesto, i da li je bilo propusta od Ministarstva bezbjednosti BiH u čijoj organizaciji je droga spaljivana u pećima termoelektrane. MUP Srpske sprovodi intenzivnu istragu, a biće saslušani svi relevantni svjedoci koji su direktno ili indirektno bili uključeni u ovu akciju.

Istraga bi trebalo da pokaže kako su i u čijoj režiji nađeni paketići droge uneseni u krug preduzeća, a vještačenjima da se utvrdi da li je droga, koja je naknadno nađena, bila dio pošiljke koja je trebalo da bude spaljena.

Portparolka PU Trebinje Јovana Cvijetić je istakla da je u toku saslušavanje brojnih svjedoka i aktera događaja i da će o svim nalazima obavijestiti javnost.

Iz SIPE danas stiže odgovor da su po naređenju Suda BiH u saradnji s Komisijom za uništavanje opojnih droga, prevezli pošiljku i obezbjeđivali drogu spremnu za uništavnje, kao i mjesto uništavanja, ali da od MUP-a Srpske nisu dobili službeni dokument o pronalsku droge u Termolektrani, niti dokaz da nađena droga potiče iz količine koja je uništavana.

“S tim u vezi možemo da kažemo da je konstatovano da je sva propisana procedura izvršena i da je sva droga uništena”, ističu u Sipi.

U Termoelektrani kažu da niko od radnika ili službenika preduzeća nije imao pristup tokom spaljivanja droge prošle sedmice, da je to mjesto obezbijeđivalo Ministarstvo bezbjednosti.

Devedeset grama skanka, dva grama heroina i oko 250 grama materije za koju se sumnja da je kokain, nađeno je nedaleko od mjesta gdje je uz pratnju devet vozila s dvadesetak pripadnika SIPE, spaljeno 700 kilograma droge zaplijenjene u policijskim akcijama.

Izvor
RTRS
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button