Hronika

Prijedorčanin projektante zgrade ojadio za 113.000 KM

Slobodan Taranjac (56) iz Prijedora osumnjičen je da je prilikom knjiženja poslovnog prostora u zgradi, čiji je bio investitor, ojadio projektantsku firmu iz ovog grada za 113.000 KM

Taranjac je prijavljen Okružnom tužilaštvu u Prijedoru zbog poslovne prevare i navođenja na ovjeravanje neistinitog sadržaja, a sumnjiče ga da je ova krivična djela počinio krajem marta 2013. godine.

Policija tereti Prijedorčanina da je prilikom zaključenja ugovora o kupovini poslovnog prostora u zgradi, notaru i vlasniku projektantske firme prikrio činjenicu da je četiri dana ranije taj poslovni prostor uknjižio na svoje ime.

Loading...

Prema nezvaničnim informacijama, projektantska firma je za svoje usluge trebalo da dobije poslovni prostor vrijedan 113.000 KM u tom objektu, i takav ugovor su potpisali sa investitorima.

– Taranjac je bio jedan od investitora za izgradnju zgrade, a među ulagačima su bila i dvojica vlasnika zemljišta na kojem je objekat izgrađen. On je lažirao njihove potpise o punomoći, na osnovu kojih je prilikom knjiženja spornog poslovnog prostora kod notara i RUGIP-a ovu nekretninu uknjižio na svoje ime – rekao je izvor blizak istrazi.

Na ovaj način preduzeće nije moglo postati vlasnik obećanog poslovnog prostora na ime kompenzacije za obavljene projektantske radove, i tako su oštećeni za 113.000 maraka.

Izjavu Taranjca u petak nismo uspjeli da dobijemo kako bismo čuli i njegovu stranu priče. On je 2016. godine uhapšen zbog sumnje da je 1992. počinio ratni zločin na području Prijedora, zbog čega je trenutno pod mjerama zabrane.

Izvor
Glassrpske
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!