Hronika

Borba protiv pedofilije na FB: Objavljena prepiska Banjalučanina, uposlenika vrtića, i 13-godišnjakinje

Na stranici “Borba protiv pedofilije” na društvenoj mreži Facebook objavljena je navodna prepiska N.P. (26) iz Banje Luke i 13-godišnje djevojčice, a u kojoj muškarac traži od nje da mu uslika “šta ima ispod gaćica” i nudi joj “tajnu vezu”.

Loading...

Na profilu 26-godišnjaka čak stoji da radi u jednom banjalučkom vrtiću. Objava prepiske izazvala je burne reakcije na društevnim mrežama, a dok jedni pozivaju na linč, drugi upozoravaju da na prvu ne treba isključiti mogućnost da je profil hakovan, navodi Faktor.

Neki od komentatora su istakli i da je slučaj već prijavljen, a još nema potvrde o autentičnosti prepiske.

U prepisci je vidljivo da žrtva u jednom momentu upozorava 26-godišnjaka da je “još djevojčica”, na šta joj on, kako stoji u prepisci, odgovara “pa jesi, i stvarno te strah ovoga”, a raspituje se i o njenom privatnom životu, gdje su joj roditelji, baka i drugo.

Oglasili se policija i vrtić

Nakon što je na stranici “Borba protiv pedofilije” na društvenoj mreži Facebook, objavljena navodna prepiska neprimjerenog sadržaja između 26-godišnjeg Banjalučanina koji radi u jednom vrtiću i 13-godišnje djevojčice, u slučaj se uključila i policija.

– Policijski službenici će provjeriti navode o činjenicama koje su se pojavile na društvenim mrežama i preduzeće potrebne mjere i radnje u skladu sa zakonom – istakli su u PU Banja Luka.

Na Facebook stranici vrtića je danas izdano saopštenje u kojem ističu da su slučaj prijavili policiji, da je vaspitač radio kod njih oko godinu, ali da još uvijek nemaju nikakve pouzdane informacije o spornoj prepisci.

– Učitelj je radio godinu dana i nikada nije bilo primjedbi. Politika naše firme je takva da nikad jedna osoba ne bude sama u grupi sa djecom, baš zbog spomenutih situacija. Mi smo bili dužni da obavjestimo nadležne organe i prijavimo slučaj. Utvrdili smo da u vrtiću nije bilo kriminalnih radnji. Roditelji mogu da budu mirni – saopštili su iz vrtića.

Podvukli su da će, kada je u pitanju sporna prepiska, biti urađena istraga i nakon toga utvrditi istina.

Izvor
Faktor.baFaktor.ba
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!