Društvo

Studenti nezainteresovani za predavanje američkog ambasadora

Predavanje koje su ambasador SAD u BiH Morin Kormak i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark trebalo da održe studentima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci otkazano je zbog nezainteresovanosti studenata, potvrđeno je Srni u rukovodstvu ovog fakulteta.

Predavanje je trebalo da bude održano sutra, ali je otkazano poslije saznanja da studenti nisu zainteresovani da mu prisustvuju.

Prodekan za nastavu banjalučkog Ekonomskog fakulteta Saša Petković potvrdio je Srni da je predavanje otkazano.

Loading...

“Morali smo da otkažemo predavanje iz prostog razloga što ne možemo obezbijediti dovoljno prisustvo studenata, s obzirom na to da su u jeku ispitni rokovi. Studenti dođu, polažu ispite i odlaze kući. Ne možemo im mi narediti da dođu na predavanje. Predložili smo da predavanje bude organizovano u oktobru ukoliko oni budu zainteresovani”, istakao je Petković.

On je podsjetio da je predavanje načelno dogovoreno u avgustu, a definitivno potvrđeno prošle sedmice.

Sagovornik Srne sa Ekonomskog fakulteta kaže da za mnoge profesore nije iznenađenje da studenti nisu zainteresovani za predavanje Kormakove.

“Ne može se iz ove priče isključiti činjenica da su SAD uvele sankcije profesoru Ekonomskog fakulteta Nikoli Špiriću. Špirić je izuzetno cijenjen i među studentima i među kolegama i stoga je jasno da ukoliko za njega nema mjesta u Americi, ni studenti ne žele američkog ambasadora na fakultetu. Osim toga studenti su između ispita i američkog ambasadora jasno odabrali šta im je prioritet”, rekao je jedan od profesora Ekonomskog fakulteta.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Banjaluci Vujo Vukmirica rekao je ranije Srni da su sankcije koje su SAD uvele Špiriću svojevrsna presuda bez suđenja i da je ta odluka antidemokratska i antiamerička, te da predstavlja direktno miješanje Amerike u predizbornu kampanju koja je u toku u BiH.

SAD su 10. septembra uvele sankcije Špiriću, a iz Stejt departmenta je tada saopšteno da je ta odluka donesena “zbog njegove umiješanosti u korupciju”.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!