Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Plate premijera i ministara uvećane za 30 KM

Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je da je opredjeljenje Vlade Srpske da se svim radnicima povećaju plate u jednakom nominalnom iznosu, te su u skladu s tim i plate predsjednika Vlade i ministara uvećane za 30 KM na mjesečnom nivou.

“Vlada Republike Srpske je donijela Odluku o utvrđivanju plate predsjednika Vlade Srpske i ministara, zbog usklađivanja plate predsjednika Vlade, potpredsjednika i ministara u Vladi Srpske sa Zakonom o platama zaposlenih u organima uprave i Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak”, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

Iz Ministarstva napominju da su se danas u pojedinim medijima pojavile netačne informacije u vezi sa tumačenjem navedene odluke, zbog čega Ministarstvo finansija želi još jednom da podsjeti javnost da je pojam plate izmijenjen i da ona sada podrazumijeva platu prije oporezivanja.

U iznose dosadašnjih plata premijera i ministara, dodaje se u saopštenju, ugrađen je porez na dohodak.

“Ovakva izmjena znači da su plate predsjednika Vlade Srpske i ministara, plate sa ugrađenim porezom, a ne plate koje će biti isplaćene. Od iznosa utvrđenih plata prije isplate, odbija se porez na dohodak koji iznosi 10 procenata”, naveli su iz Ministarstva.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button