Banjaluka

Radojičić: Strategija za “zelen” i “pametan” grad

Nacrt Strategije razvoja Banje Luke za period od 2018. do 2027. godine u oktobru će razmatrati Skupština grada, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić, poslije današnje sjednice Gradskog razvojnog tima.

On je istakao da je ovim dokumentom, u okviru razvoja sektorskih politika, predviđeno ukupno 216 projekata i mjera.

Loading...

– Gradski razvojni tim danas je razmatrao sve sektorske politike sa ciljem da se ovaj dokument u nacrtu pripremi i do septembra uputi u Skupštinu grada, kako bi se mogla naći na oktobarskoj sjednici – kazao je Radojičić.

Usvajanjem Strategije razvoja, Banja Luka će dobiti strateške pravce razvoja za narednih deset godina u svim oblastima – od ekonomije, komunalne infrastruture do društvenih djelatnosti sa svim indikatorima, pojedinačnim razrađenim projektima i finansijskom osnovom.

– Nakon što su utvrđeni ciljevi, vizija i misija razvoja ušlo se u razradu četiri strateška cilja. Oni uključuju razvoj „zelenog“ grada što su ekološka pitanja, zatim pitanja zaštite životne sredine i razvoja infrastrukture. Istovremeno, predviđen je razvoj koncepta „pametnog“ grada, koji podrazumijeva modernizaciju različitih vrsta usluga, kao i izgradnja povoljnog poslovnog okruženja. Na kraju, četvrti strateški cilj je razvoj društvenih djelatnosti kao što je zdravstvo, obrazovanje, sport i kultura – rekao je Radojičić.

Poslije utvrđivanja nacrta, nova Stategija biće upućena u javnu raspravu i do kraja godine trebalo bi da se u formi prijedloga naći pred odbornicima.

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!