Nauka i tehnologija

Stiže Galaxy Note 9, evo što možemo očekivati

Samsung će uskoro predstaviti novo izdanje svog top modela pametnog telefona. Evo šta možemo da očekujemo i o čemu se najviše nagađa.

Što će se skrivati ispod haube?

Galaxy Note 9 trebalo bi da ima ekran dijagonale 6,4 inča (16,2 centimetara), Qualcommov procesor Snapdragon 845 podržan sa šest ili osam GB RAM-a te 64 do 512 GB memorije.

Loading...

Što se kamera tiče, trebalo bi da ponudi dvostruku zadnju kameru sa senzorima od 12 megapiksela promjenjivim otvorom blende i prednju s osam MP. Kapacitet baterije bi mogao da bude povećan na 4.000 mAh.

Izgledom ne bi trebalo značajno da se razlikuje od prethodnika. Što se boja tiče, priča se o crnoj, smeđoj i plavoj, kao i o ljubičastoj. Čitač otiska prsta ugrađen u ekran vjerovatno će se pojaviti tek u Galaxyju S10. I gotovo sigurno neće podržavati mreže 5G.

Galaxy Note 9 S Pen

Digitalna olovka S Pen i dosad je bila jedan od jačih aduta serije Note. Za Note 9 je navodno redizajnirana kako bi, između ostalog, dobila mogućnost povezivanja putem Bluetootha pa ćemo moći da je koristimo kako bismo upravljali Noteom 9 na daljinu (za, na primjer puštanje muzike).

Ništa od Androida P, ali zato…

Galaxy Note 9 vjerovatno će doći s operativnim sistemom Android Oreo, izdanje 8.0 ili 8.1. Friško izdanje Androida P vjerovatno će biti rezervisano za nadolazeću liniju Googleovih pametnih telefona Pixel 3, koji bi trebalo da se pojave u oktobru ove godine.

Pojavilo se više nagađanja kako će na Note 9 biti predinstalirana popularna igra Fortnite te kako će to neko vrijeme biti jedini smartfon na kojem će biti moguće igrati tu igru.

Zbogom DeX?

Galaxy Note 9 navodno će biti moguće povezati sa spoljnim monitorom pomoću kabla USB-C koji će podržavati DisplayPort. Ukoliko se to pokaže kao istina, vlasnici Notea 9 više neće trebati korisiti DeX Pod ili dock DeX Station kako bi koristili svoj smartfon kao kućni računar.

Stiže novi Bixby

Galaxy Note 9 bi trebalo da ponudi novu generaciju digitalnog ličnog pomoćnika temeljenog na vještačkoj inteligenciji Bixby, koji bi mogao da dobije i posebnu tipku na uređaju, ali i opcije koje će biti predstavljene prvi put upravo s ovim uređajem. Novi Bixby bi, između ostalog, mogao da prepoznaje pojedinačne glasove te biti integrisan u druge aplikacije i usluge.

Kad ga možemo očekivati?

Galaxy Note 9 biće predstavljen u četvrtak, 9. avgusta. Isporuka bi trebalo da počne u petak, 24. avgusta, značajno ranije nego prošlogodišnji model koji je u trgovine krenuo tek sredinom septembra.

Početni model ovog pametnog telefona mogao bi da košta između 930 i 960 američkih dolara.

Izvor
Tportal
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!