Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Sutra isplata pronatalitetne naknade

Јavni fond za dječju zaštitu Republike Srpske sutra će početi isplatu prava na pomoć za opremu novorođenčeta i pronatalitetne naknade za trećerođeno i četvrtorođeno dijete, saopšteno je iz ovog Fonda.

Za 120 majki-porodilja, odnosno 111 trećerođene i 14 četvrtorođene djece, koji ostvaruju pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete, obezbijeđeno je 72.900 KM.

Za pravo na pomoć za opremu novorođenčeta obezbijeđeno je 193.750 KM, za 770 majki-porodilja, odnosno 775 novorođenčadi.

Јavni fond za dječiju zaštitu privodi kraju redovnu isplatu dodatka na djecu i materinskog dodatka za jul, a koja je počela 3. avgusta.

Iz Zakona o dječijoj zaštiti za jul, za redovnu isplatu dodatka na djecu obezbijeđeno je 1.224.255 KM za 21.966 djece, odnosno 15.407 korisnika-roditelja.

Za materinski dodatak, po prethodnom Zakonu, obezbijeđeno je 60.830 KM i to po 70 KM po djetetu, za 869 djece, odnosno 848 majki-porodilja.

Za materinski dodatak u iznosu od 405 KM po majci, obezbijeđena su sredstva od ukupno 1.025.460 KM za 2.532 majke-porodilje.

Prioritet u isplati prava i dalje imaju korisnici prava dodatka na djecu, materinskog dodatka, prava na pomoć za opremu novorođenčeta i prava na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete, uvažavajući materijalni status porodica – korisnika koji ostvaruju ova prava, kao i poslodavci iz realnog sektora na refundaciju naknade plate, napominju iz Fonda.

Iz Fonda podsjećaju korisnike dodatka na djecu, koji do sada nisu izvršili obnovu dokumentacije, da to mogu učiniti i u narednom periodu kod nadležnih centara za socijalni rad, odnosno službi socijalne i dječje zaštite u kojima imaju prebivalište.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button