Banjaluka

Saradnja Grada i stanara: Finansijska podrška za sanaciju tri lifta

Grad Banja Luka sufinansiraće sanaciju tri lifta u dvije stambene zgrade, koje su izabrane putem javnog poziva.

Za ovaj posao u budžetu je obezbijeđeno 50.000 KM, čime će biti finansiran dio troškova sanacije liftova, uz učešće zajednica etažnih vlasnika zgrada u iznosu od 34 do 40 odsto.

Loading...

-Na javni poziv je stiglo ukupno šest prijava za ovu vrstu subvencije. Komisija je pregledala sve pristigle prijave i utvrdila da su tri zajednice etažnih vlasnika zadovoljile uslove poziva. Od te tri, dvije ZEV su dobile sredstva za sanaciju lifta pošto u jednoj ZEV imaju dva lifta – pojasnili su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove

Kako su naveli, riječ je o ZEV na Beogradskoj 15 i Bulevaru cara Dušana 13 i 15.

-U toku je žalbeni postupak, a nakon toga biće raspisana javna nabavka za izbor izvođača radova – zaključili su u resornom odjeljenju.

Gradska uprava je, po prošlogodišnjem pozivu, sanirala liftove u stambenim zgradama u ulicama Majke Knežopoljke broj 5, Bulevaru Živojina Mišića broj 47 i u Beogradskoj ulici broj 1, koji je prilagođen licima sa invaliditetom. Ukupna vrijednost ovog posla iznosila je 56.224 KM.

U okviru ovog projekta, namjera Grada je da se pomogne građanima u finansiranju investicionog održavanja zgrada, čime se sprečava ili otklanja opasnost po život i zdravlje ljudi i obezbjeđuje sigurnost korisnika zgrade i okoline, te obezbjeđuje funkcionalnost i bezbjednost liftova.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!