Politika

Višković: Nema govora o privatizaciji Elektroprivrede i Šuma RS!

Nema govora o privatizaciji strateških firmi poput “Elektroprivrede” i “Šuma Srpske” kako tvrde pojedini opozicioni poslanici, rekao je večeras Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Prijedlogu programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019-2021. godina, Višković je rekao da poslanici treba da se drže dnevnog reda i ne govore stvari iz nečijeg privatnog života, kao i neprovjerene informacije, poput onih o navodno velikim dugovima Srpske.

Loading...

– Molim da se vratimo raspravi o Programu ekonomskih reformi – rekao je Višković.

On je poručio da poslanici treba da nude amandmane ako žele da kreativno doprinesu i unaprijede program ekonomskih reformi, rađen u skladu sa metodologijom i smjernicama koje je ostavila Evropska komisija.

– Ako su ti amandmani korisni, biće prihvaćeni – naglasio je Višković.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović rekao je da je veliki dio novog Programa ekonomskih reformi Republike Srpske prepisan iz ranijih takvih programa.

On je naveo da realizaciju Programa ekonomskih reformi opterećuju i veliki dugovi koje Srpska ima, te da je jedan od suštinskih problema na tom planu poguban neoliberalni koncept “po kojem se sve privatizuje”.

Vukanović je upozorio da bi Srpska u slučaju prodaje “Elektroprivrede” i “Šuma Srpske” “mogla postati prazna ljuštura”.

On je dodao da treba raditi i na zaustavljanju suzbijanju odliva vanserijski talentovanih ljudi kojima država treba da pruži priliku, a ne da ih sistematski guši, o čemu, kako kaže, postoje brojni primjeri.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić najavila je da će ta stranka podnijeti amandman da se ciljevi iz Programa ekonomske politike kvantifikuju.

Izvor
srpskacafe
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!