Banjaluka

Aktivirani radovi na sanaciji škola: Počela obnova krova u Mišinom hanu

Počela je sanacija krova na područnoj školi Milutin Bojić u Mišinom hanu, u okviru velikog projekta obnove škola na području Banje Luke. Iz budžeta Grada izdvojeno je 19.000 KM, a radove izvodi preduzeće Gradprom.

Na ovoj školi, koja je dodatno oštećena tokom olujnog nevremena krajem prošlog mjeseca, planirana je i zamjena stolarije za šta će sredstva, kako je najavljeno, obezbijediti Vlada Republike Srpske.

Loading...

Uz ove radove u Mišinom hanu, u toku je sanacija i rekonstrukcija više školskih objekata na području grada, za šta su sredstva obezbijeđena gradskim budžetom ili u saradnji sa Vladom RS i UNDP-om kroz projekat energetske efikasnosti.

Ukupno na 19 školskih ustanova tokom ove godine obaviće se krupnije ili sitnije popravke, u okviru radova vrijednih 2,5 miliona maraka.

– Kada je riječ o radovima koje finansira Grad, u toku je rekonstrukcija krova na centralnoj školi Jovan Dučić u Zalužanima. Posao vrijedan 34.504 KM povjeren je preduzeću Zoring d.o.o. Srbac – kazali su iz nadležnog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Izvođača radova izabrala je i škola Ivan Goran Kovačić, gdje će takođe biti rekonstruisan krov gradskim parama.

– Vrijednost posla je 36.565 KM i očekuje se da će radovi početi u petak, 10. avgusta – kazali su iz resornog odjeljenja.

Kako bi đaci od jeseni imali bolje uslove za rad, uvodi se i centralno grijanje u područnoj školi u Česmi, za šta je Grad obezbijedio 23.868 KM. Uz pomoć novca iz fondova UNDP-a, ova škola će biti proširena za još jednu učionicu.

I učenici Osnovne škole Dositej Obradović u Obilićevu novu školsku godinu započeće u boljim uslovima, jer su učionice “utopljene” putem projekta energetske efikasnosti UNDP-a, dok je Vlada RS finansirala nabavku novih peći za kotlovnicu.

Parlalelno s tim, u ovoj školi započela je sanacija toaleta, za šta je u gradskom budžetu obezbjeđeno 30.000 KM.

Uskoro se očekuju i radovi u preostalim školama, kojima je Grad odobrio sredstva za obnovu.

To su škole:

  • Miroslav Antić, 30.000 KM za rekonstrukciju krova,
  • Branko Ćopić, 17.000 KM za sanaciju mokrih čvorova,
  • Đura Jakšić, 25.814 KM za zamjenu dijela stolarije
  • Petar Kočić, 4.000 KM za sanaciju dimnjaka, te
  • područna škola u Aginom selu, 18.122 KM za obnovu fasade.

Sredstva su dobile i dvije srednje škole, i to Tehnička za sanaciju krova i Elektrotehnička za zamjenu stolarije i dijela starih radijatora.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!