Politika

Govedarica: Iz istorije izvući pouke i gledati u budućnost (FOTO)

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica prisustvovao je danas u spomen-kompleksu u Bok Jankovcu u Gradišci, obilježavanju 26 godina od odbrane ove opštine „Bokovi 1992-2018“.

„Nalazimo se na mjestu gdje su hrvatske oružane snage izvršile agresiju na Republiku Srpsku. Postavlja se pitanje ko su ti agresori, imajući u vidu da je ovo mjesto pravi primjer da je Hrvatska pravila agresiju od 1992. do 1995. godine. Agresori su djeca i unuci onih ustaša iz one NDH koji su od 1941. do 1945. godine upravo ovdje počinili zločin i počinili zločin na teritoriji današnje Republike Srpske samo zato jer su bili žedni srpske krvi“, poručio je Govedarica.

On je rekao da se, nažalost, istorija ponovila, ali zahvaljujući Vojsci Republike Srpske, odbranjena je Gradiška.

„Gradiška je odbranjena sa velikim žrtvama koje su za odbranu srpskog naroda položili časni i veliki srpski junaci“, naglasio je Govedarica.

Govedarica je istakao da iz istorije svi mi trebamo izvući pouke, kao i da moramo gledati u budućnost.

„Isto tako, moramo sve uraditi da živimo u miru i prosperitetu u budućem vremenu, naravno, prepoznavajući svoje istorijske neprijatelje. Idemo naprijed, da radimo dostojanstveno za Republiku Srpsku i za dobre i časne ljude, koji žele da žive na vijekovnoj srpskoj teritoriji“, zaključio je predsjednik Srpske demokratske stranke.

Pripadnici jedinice Hrvatske vojske “Berbir bojna” su u ranim jutarnjim časovima 8. avgusta 1992. godine prešli rijeku Savu u mjestu Bokovi i napali srpske odbrambene položaje.

Nakon žestokog okršaja i snažnog otpora, napad je odbijen uz 16 poginulih pripadnika Vojske Republike Srpske.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!