Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Cvijanović: PDP i SDS su pomagači u širenju laži o Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da su negativne priče i laži nanijele ogromnu štetu Republici Srpskoj, a da su pomagači u njihovom širenju predstavnici SDS-a i PDP-a.

“Nažalost, vi u PDP-u i SDS-u ste pomagači u širenju takvih laži po bijelom svijetu i u funkciji ste dokazanih mrzitelja Srpske”, rekla je Cvijanovićka Srni upitana da prokomentariše današnje saopštenje PDP-a u kojem se navodi da “Savezu za pobjedu nije potrebno lobiranje, jer međunarodni ugled i kontakte njeguje niz godina”.

Cvijanovićeva je naglasila da je Vlada Srpske posvećena očuvanju institucija Republike Srpske i predano radi na poboljšanju života svojih građana, te da vjeruje da u novoj administraciji SAD može naći partnere za to.

“Priču o ruskom uticaju u Republici Srpskoj izmislili su oni za koje /predsjednik PDP-a Branislav/ Borenović odrađuje posao problematizujući sve i svašta u Srpskoj i hvaleći sve što stigne u Sarajevu. Što se tiče priče o nezavisnosti Srpske, ako to nekad bude na dnevnom redu njenih institucija, biće obaviješten.

Naša je obaveza da branimo svoju autonomiju u skladu sa nadležnostima koje nam je dao Ustav. I mi to radimo, za razliku od Borenovića koji pjeva i igra ‘po notama’ političkog Sarajeva i onih stranaca koji jesu dokazani mrzitelji Srpske”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je obaveza Vlade Srpske da traži sagovornike koji žele da čuju istinu umjesto da ponavljaju “fabrikacije i izmišljotine koje serviraju upravo ljudi iz PDP-a uz pomoć sarajevske političke čaršije”.

“Njihovi histerični napadi i osporavanje svakog kontakta koji ostvari neki predstavnik Srpske pokazuju da nemaju nikakvu izbornu platformu. Nastavićemo da razgovaramo sa ljudima iz nove američke administracije i da sprečavamo laži koje su tamo posijale strukture koje su svoje mišljenje formirale na osnovu bošnjačkih lobista, kao i neodgovorni pomagači, poput Borenovića, i onih koji i danas šire laži i grčevito se bore da o Republici Srpskoj očuvaju tu laž”, zaključila je premijer Srpske.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button