Kolumne

Daniela Ratešić Došen: Ko ste vi

Ko ste vi ljudi sa likom zvjeri koji glođete kosti svoga naroda?

Odakle vam pravo nazivati se čovjekom, jer čovjek je titula koju moraš znati nositi i moraš je zalužiti. Vaše riječi su lažne, vaša srca su puna mržnje, vaše misli su opasne po ljude, a vaša djela su zločini nad ljudima. Kako se onda imate pravo nazivati čovjekom? Mržnja je vaša hrana, tri obroka dnevno poslužujete je za svojim stolom. Svi koji sjednu za vaš sto postanu zatrovani klicom vaše mržnje. Ta mržnja vas kasnije izjeda iznutra, truje vam svaki organ, putuje vašim krvotokom i čini vas bolesnim . Mržnja je bolest. Za vaše liječenje je kasno, jer kod vas je mržnja do tog stepena metastazirala , da ni jedna terapija ne bi imala efekta. Ali narod, narod je još uvijek moguće izliječiti. Čak i one koji su bili u blizini vašeg stola i kupili mrvice mržnje koje ste sijali oko sebe. Narod želi da bude izliječen. Za razliku od naroda, vi niste ni svjesni da ste bolesni.

Šta ste vi?

Da li se čovjekom može zvati neko ko zvjerinjim očima gleda oko sebe druge i drugačije? Vrebate poput hijena žrtve za svoje podle naume, skrivate se u jazbinama i čekate povoljan trenutak da ugrabite žrtvu, da joj uzmete dušu, a nerijetko i život. Nakon uspješnog lova, nazdravljate sa svojim čoporom bokalima u kojima se nalazi krv vaših žrtava. Mislite da ćete uništavanjem žrtve postati jednako čisti, pametni, voljeni i poštovani kao što je bila vaša žrtva? Ili da ćete uništavanjem boljih od sebe lakše istaknuti sebe kao najboljeg ili jedinog kome nema ravnog? Ne, narod pamti žrtve, pamti sve ono što su oni imali , a vi nemate.
Busate se u prsa tuđim ranama, pripisujete sebi tuđe zasluge, a svjesni ste da ne samo što ih ne zaslužujete, nego ste I nesposobni da uopšte ikada steknete takva priznanja. U vašem čoporu različite su zvjeri I nije rijetkost da I jedni na druge skočite I poubijate se za dio plijena. Hijene su vaš najniži stalež, potom dolaze lisice, a u najužem krugu sjede „međedi“. Nisu to one dobre mede koje djeca vole da gledaju u zoološkom vrtu, to su genetski modifikovani medvjedi, sposobni samo da jedu, leže i urlaju, a sve poslove za njih odrađuju one hijene I lisice.

Loading...

Šta hoćete od nas?

Pojeli ste svoj narod odavno, već neko vrijeme glođete nam samo kosti, jer samo je to od nas ostalo. Ali to je samo tijelo, materijalno obličje čovjeka. Vi hoćete dušu, hoćete intelekt, hoćete hrabro srce u grudima! To nam ne možete uzeti, ma koliko nas glodali. To je nešto što je naprosto nespojivo sa vama I ma koliko pokušavali, uvijek vam se sve i jedan pokušaj završi sa neuspjehom. Nećete da shvatite da je taj vaš pokušaj identičan sipanju vode u šuplju posudu. Koliko god da pokušavate, vi i dalje ostajete prazni. Prazni u duši, prazni u glavi, jedino su vam džepovi puni našeg novca.

I na kraju imam samo jedno pitanje za sve hijene, lisice i međede :

KO JE UBIO NAŠEG DAVIDA?

Ono što je David imao u srcu , u glavi i duši, vi niste imali ni po rođenju. Uklonili ste boljeg, najboljeg, ali ste i dalje ostali ološ.

Davida vam nećemo oprostiti, Davida nećemo nikada zaboraviti.

David sam ja, baka pored mene na Davidovom trgu, dječak koji pali svijeću, starac koji repuje „Klinca iz geta“. David je grupa Pravda za Davida koja će ostati vječno da vas opominje ko je bio David i da nam djecu ne smijete ni pogledati više. Njihova jedna dlaka s glave vrijednija je od cijele vaše persone.

Pravda za Davida postojaće i kad više ne bude ni vas ni nas, postojaće za neka buduća pokoljenja, sa samo jednim zadatkom DA ČUVAJU SVU NAŠU DJECU I NJIHOVU BUDUĆNOST OD VAS HIJENA, LISICA I MEĐEDA.

Pravda za Davida!

 

(foto: Sofija Sofokle Grmusa)

Ključne riječi
Loading...

Daniela Ratešić Došen

Rođena u Banja Luci, 8.8.1976. godine Osnovnu, Srednju medicinsku i Medicinski fakultet završila u Banja Luci. Od 2005. godine bavi se humanitarnim radom, najprije u Fondaciji "Pobijedimo tišinu", potom osniva HO "Budimo ljudi" čiji je i predsjednik. Samohrani roditelj kćerke Katarine. Živi i radi u Banja Luci.
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!