Hronika

POLICIJSKA AKCIJA “SNIMAČ” Hrišćansku adventističku crkvu u Banjaluci opljačkao državljanin Srbije

Policija RS je u akciji kodnog naziva “Snimač” uhapsila državljanina Srbije Nikolu N. (30) iz Zemuna.

On je od juna do avgusta ove godine provaljivao u srednje škole i vjerske objekte, a na njegovoj meti bili su i muški i ženski satovi, ogrlice, novac… Između ostalog, osumnjičen je i za pljačku Hrišćanske adventističke crkve, iz koje je ukradeno 50.000 KM.

Prema nezvaničnim informacijama, materijalna šteta iz više krađa procjenjuje se na preko 100.000 KM.

– Nakon zaprimljenih prijava u vremenskom periodu od juna do avgusta 2018. godine, da su izvršena krivična djela u vaspitno-obrazovne ustanove, sportskom klubu, vjerskom objektu i drugim objektima na području Grada Banjaluke, policijski službenici su izvršili detaljnu analizu prikupljenih tragova sa lica mjesta i dokaza, te u koordinaciji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, izveli akciju kodnog naziva „Snimač“, koja je rezultirala utvrđivanje identiteta osumnjičenog – saopšteno je iz MUP RS.

Kod njega je pronađen dio otuđenog novca u različitim valutama i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapsila ga je Granična policija BiH na aerodromu “Sarajevo” po potjernici banjalučke policije.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!