Privreda

Elektroprivreda RS dala Prointeru 350 hiljada KM

Elektroprivreda RS dala je u posljednja tri mjeseca banjalučkoj IT kompaniji Prointer ITSS poslove vrijedne više od 350.000 KM.

Jedan od ugovora zaključen je nedavno, a odnosi se na kupovinu video – konferencijskog sistema, vrijednosti 199.560 KM bez PDV-a, za potrebe Matičnog preduzeća ERS-a u Trebinju.

Loading...

Kada se uračuna porez, video – konferencijski sistem za ERS koštaće budžet Srpske i ostale manjinske akcionare 233.485 KM

Elektroprivreda RS je i u maju zaključila još jedan vrijedan posao sa istom IT kompanijom.

Riječ je o nabavci i ugradnji mrežne i telekomunikacione opreme Lejer 3 svičeva za potrebe ERS-a na lokacijama u Trebinju i Banjaluci.

Taj posao „težak“ je 99.984 KM bez PDV-a, odnosno 116.982 KM s PDV-om.

Ova kompanija je prošlu godinu završila pobjedom na više od 60 tendera ukupne vrijednosti oko 21 milion KM, pokazalo je ranije istraživanje portala Capital.ba objavljeno u tekstu Novogodišnji paketić od 10 miliona KM za Lanaco i Prointer.

Dominaciju u obavljanju poslova za javne institucije i preduzeća ova firma je zadržala i u 2018. godini, a u julu je odlučeno da Prointer nabavlja radare za MUP RS.

Zanimljivo je da je firma Prointer 2015. godine imala prihode od oko 650.000 KM, da bi već iduće godine prihodovala 5,2 miliona KM. Godinu kasnije, odnosno 2017-u, završila je sa čak 17,4 miliona KM prihoda.

Izvor
Capital.ba
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!