Banjaluka

Gradska uprava: Poziv mjesnim zajednicama za dostavu prioriteta za 2019. godinu

Odjeljenje za komunalne poslove grada Banja Luke pozvalo je savjete svih 57 mjesnih zajednica da dostave prioritete za izgradnju komunalne infrastrukture u idućoj godini, u okviru priprema za izradu nacrta gradskog budžeta za 2019. godinu.

– Podaci o prioritetima za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture, poslužiće za izradu programa zajedničke komunalne potrošnje i uređenja građevinskog zemljišta za narednu godinu. Prioritete je potrebno klasifikovati po vrstama, i to:

Loading...
  • komunalna oprema,
  • vodovod,
  • kanalizacija i
  • javna rasvjeta,

kako bi u skladu sa sredstvima budžeta raspoloživim za ove namjene bio sačinjen što kvalitetniji prijedlog ovih programa – naveli su iz resornog odjeljenja.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove
Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove

Prema pozivu iz resornog odjeljenja, mjesne zajednice treba da navedu isključivo tri prioriteta po navedenim vrstama, sa unošenjem tačne lokacije, količine odnosno dužine, brojem potencijalnih korisnika (npr. za vodovod – broj domaćinstava), te procijenjenu vrijednost radova, odnosno opreme.

– Napominjemo da su prijedlozi mjesnih zajednica jedan od kriterijuma, a da će odjeljenje prilikom izrade prijedloga programa uvažavati i druge kriterijume kao što su: Strategija razvoja grada, Plan kapitalnih investicija 2018-2020, usvojene odluke, analize, studije, projekte, kao i ravnomjernost ulaganja po mjesnim zajednicama – navedeno je u dopisu upućenom mjesnim zajednicama.

Predstavnici mjesnih zajednica spiskove prioriteta treba da dostave Odjeljenju za komunalne poslove do 15. avgusta ove godine.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!