Banjaluka

Milaković: Podrška Vlade Srpske je ključna za razvoj Banjaluke

Banjaluka je posljednjih godina pretvorena u gradilište, mnogi projekti su uspješno završeni, mnogi su u fazi realizacije a još više ih je u fazi planiranja i pripremanja potrebne dokumentacije, kaže potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Milan Milaković.

Grad uspješno rješava neke od višedecenijskih problema, a svakim završenim kapitalnim projektom stvaraju se uslovi za dalji rast i razvoj.

Milaković ističe da je Gradska uprava, na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem postigla dobre rezultate koji su vidljivi na svakom koraku, a sa takvom praksom i takvim pristupom i radom je potrebno nastaviti da bi Banjaluka imala uslove i infrastrukturu kakvu zaslužuje.

– Zadovoljstvo je vidjeti veliki broj završenih projekata. Grad Banjaluka i Vlada Republike Srpske su obezbijedili sredstva od po 2 miliona maraka za nastavak izgradnje “Crnog Vrela”, sa republičkog nivoa obezbijeđena su sredstva za renoviranje Banskog dvora. Gradi se novi Zeleni most, a grad dobija kružne tokove na kritičnim saobraćajnim tačkama. Prigradska naselja se povezuju sa gradom modernim rekonstruisanim saobraćajnicama, poput puteva za Motike, Priječane, Česmu i Kuljane, kao i Šargovac, gdje je finansiranje riješeno sa republičkog nivoa.

– Konačno je riješen i problem spajanja Istočnog tranzita, gdje je grad uspio da završi imovinsko pravne odnose, a Vlada je finansirala radove i sada čitav ovaj dio grada ima preduslove za dalji razvoj”, kaže Milaković.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!