Banjaluka

Skoro 1.000 km puta na području Banjaluke pod makadamom

Na teritoriji grada 990,8 kilometara makadamskog puta čeka na asfaltiranje, potvrdili su u Gradskoj upravi.

U gradu ima ukupno 1.897 kilometara lokalnih kategorisanih puteva, od čega su asfaltirana 906,2 kilometra, a ostatak su makadamski putevi.

Loading...

U mjesnoj zajednici Kuljani od 23 ulice njih desetak čeka asfaltiranje.

“Najkritičnija je 3. kuljanska ulica, koja je sa svim svojim kracima dužine oko 900 metara. Ulica je puna rupa i kad god padne kiša stvara se blato, a u njoj ima mnogo mališana”, kazao je Jovica Tomić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kuljani.

Istakao je da im je asfaltiranje ove ulice prioritet, a da su ostale ulice kraće te da se njihove dužine kreću od 100 do 400 metara.

U naselju Priječani imaju ukupno 33 ulice, a od toga više od polovine nije asfaltirano.

Darko Škobić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani, kaže da su najkritičnije ulice Đakona Avakuma, Unska i Zelena dolina.

“To su ulice koje su na uzbrdicama i pri svakoj kiši voda odnese sav materijal sa puta”, ističe Škobić i dodaje da je ostalo osam ili devet kilometara neasfaltiranog puta u tom naselju.

Mještani Ulice kneza Mihaila Obrenovića žale se da svaki put kad padne kiša ode i sloj makadamskog puta i da te puteve rijetko saniraju.

“U nekoliko godina makadamski put je samo jednom saniran, a nakon kiše nam voda odnese sloj puta”, žale se mještani te ulice.

Rajko Radaković, predsjednik Savjeta MZ Šargovac, kaže da u njihovom naselju ima oko osam kilometara makadamskog puta.

“Prioritet je Nova ulica koja nas spaja sa dijelom naselja koje je napravljeno za porodice poginulih boraca, a koje se nalazi na vrhu Šargovca”, rekao je Radaković.

U Gradskoj upravi rekli su da dvije mjesne zajednice nisu povezane asfaltnom cestom sa urbanim dijelom grada, a to su Stratinska i Šimići.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!