Kultura

Film Meso na prestižnom filmskom festivalu u Montrealu!

Nakon što je serija “Meso“ postigla regionalni uspjeh, sjajne vijesti stigle su iz Kanade, sa The Montreal World Film Festival-a. Film “Meso“ je ušao u glavnu takmičarsku selekciju World Competition i takmičiće se sa drugim svjetskim filmovima na ovogodišnjem izdanju festivala, koji će biti održan od 23. avgusta do 03. septembra.

“Ovo je već sada najveći uspjeh jednog lokalnog banjalučkog projekta, i to je nešto na šta možemo biti ponosni. Vodimo se onom ’važno je učestvovati’, ali smo svjesni kvaliteta koji nosi ’Meso’ i bezvremenske poruke koja je razumljiva na svim jezicima. Radujemo se odlasku u Montreal i prilici da upoznamo prestižna imena iz svijeta filma. Za ’Meso’ će ovo biti i svjetska premijera“, rekla je Brana Janković, producentkinja filma i serije “Meso“.

Loading...

Film “Meso“ sublimacija je devet epizoda serije, za koju scenario potpisuje Nikola Pejaković Kolja, a režiju Saša Hajduković, dok izvršnu produkciju potpisuje Bosonoga produkcija. I film, baš kao i serija, žestoka je, savremena i hrabra dramska priča, koja bez dlake na jeziku govori o tranzicionom periodu u maloj sredini.

Foto: Bosonoga produkcija

Glavne uloge tumače Igor Đorđević (Mirko) i Nikola Pejaković (Slavko), a pored njih igraju i Branko Janković, Vuk Kostić, Marija Pikić, Faketa Salihbegović-Avdagić, Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović, Tomislav Trifunović, Stojan Matavulj i mnogi drugi.

The Montreal World Film Festival održava se već 40 godina i jedini je sjevernoamerički takmičarski festival podržan od strane FIAPF. Festivalski program obuhvata raznovrsne filmove sa svih kontinenata, a jedan od glavnih ciljeva festivala je povezivanje različitih kultura kroz filmove.

Festival obuhvata sljedeće takmičarske programe: World Competition, First Fiction Films World Competition, Special Chinese Film Festival, Documentaries of the World i Student Film Festival. Filmovi iz prve dvije takmičarske kategorije ne smiju da budu komercijalno prikazivani van zemlje produkcije, a prednost se daje svjetskim premijerama. Filmovi koji konkurišu ne mogu biti stariji od 12 mjeseci u odnosu na početak festivala.

Izvor
bosonoga.com
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!