Politika

Približava li se opozicija Dodiku?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, nakon postignutog jedinstva u Narodnoj skupštini Republike Srpske u vezi izvještaja o Srebrenici, stigao je i do Doboja, gdje je otvorio Međunarodni rukometni TV turnir šampiona “Doboj 2018”. Prije svečanog otvaranja turnira, Dodik je bio i na sastanku sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem.

O čemu su Dodik i Petrović sa saradnicima razgovarali nije poznato. S obzirom da pripadaju različitim političkim blokovima u svakom slučaju daju povoda za razne tvrdnje.

Loading...

Dodik je predsjednik Republike Srpske i SNSD-a, a Petrović gradonačelnik Doboja i predsjednik lokalnog SDS-a. Dodik je kandidat SNSD-a za člana u Predsjedništvu BiH iz Republike Srpske, a Petrović je nosilac liste SDS-a za Predstavnički dom Parlamenta BiH iz izborne jedinice tri.

Naglo približavanje pojedinaca SDS sa Dodikom ipak daju pravo onima koji smatraju da će doći do zajedničkog učešća u vlasti nakon izbora i da je upravo zbog toga sklonjen bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić koga nema na kandidatskim listama te stranke.

O tome se sve više govori u javnosti jer kontrolu nad budućim klubom SDS-a, bar po listama kandidata, imaće uglavnom oni koji su se i ranije zalagali za koaliciju sa Dodikom.

Da se radi o otopljavanju odnosa između pojedinaca SDS-a i Dodika govori i ova posjeta lokalnim sdsovcima u Doboju, kao i obećanje izrečeno tokom otvaranja rukometnog TV turnira da će se već narednih dana postaviti kamen temeljac za izgradnju sporstske dvorane u tom gradu.

Uz riječi hvale i ogromno zadovoljstvo što im je bio predsjednik RS, Petrović je rekao da će nova sportska dvorana koštati oko 7,5 miliona KM i da će biti sagrađena uz pomoć predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade Srpske.

Međunarodni rukometni TV turnir trajaće do subote, 18. avgusta, i u njemu će učestvovati osam ekipa. Dobojski rukometni TV turnir šampiona uvršćen je u takmičarski kalendar Evropske rukometne federacije i Svjetske rukometne federacije.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!