Društvo

“Milorade, koji je broj koji je zvao iz Palate predsjednika? imam listing Milorade” (VIDEO/FOTO)

Večeras su se građani okupili na centralnom banjalučkom trgu po sto četrdeset četvrti dan za redom tražeći rasvjetljenje ubistva Davida Dragičevića. Okupljenim građanima se obratio Davor Dragičević, otac ubijenog Davida.

Dragi moj sine, sušo moja!
Dragi naš Davide, dušo naša!

Napomenuo je da je saučesništvo u ubistvu teži zločin od ubistva i da je kazna za to djelo predviđena do 45 godina robije.

Loading...

– Mrtvozornik je na licu mjesta rekao da je ubistvo. Dežurni tužioc je rekao da je ubistvo. Časni vatrogasci su vidjeli tijelo i izvukli ga. Poslije dolaze zlikovci, saučesnici i ubice, da se igraju sa tijelom Davida Dragičevića, rekao je Davor.

– Vrijeme smrti po zločincu Karanu je 18. mart u 04:00 sati. Karanu, David je tad bio živ…i još poslije. Ali mučen i silovan. A vi miševi, vas 15-20 koji ste ga pretukli tu noć, krenuli ste plakati, zvati tate da intervenišu što vas je jedan momak od 21 godinu prebio. Zašto ste ga dirali?

– “Tata, pomozi!” Evo ovdje njegovog tate. Uništiću vas sve! Sve i jednog koji je bio saučesnik i ubica!

– Koliko ste para dobili za konferenciju? Koliko je talova bilo? I kažete vodite istragu. Ne vodite. Vrlo brzo će drugi ljudi da vode istragu a vi ćete vidjeti gdje ćete jednog dana SVI završiti. Bole vas pare.

foto: Sofija Sofokle Grmuša

Iz mase je neko povikao “TUNJICE”, aludirajući na banjalučki zatvor.

– Male su Tunjice, odgovorio je Davor. “Ima drugih objekata u gradu koje ćemo isprazniti i zatvoriti u rešetke”, dodao je.

– Pun grad kamera. Nije u Debeljacima nestao. Nije nestao u Budžaku nego ovdje, kazao je on.

– Davida Dragičevića su oteli priopadnici MUP-a Republike Srpske. Davida Dragičevića su ubili pripadnici MUP-a Republike Srpske. ‘Ajmo sad pripadnici MUP-a i Tužilaštva, dođite ovdje i uhapsite me. Demantujte me od 18. marta za sve što sam rekao.

– Bojite se. Pružate lajkove. “Hajde ti naprijed” a Davor Dragičević će riješiti pitanje Republike Srpske sam. Pa ćemo mi njemu prići i reći “Bravo Davore, junačino, lave”. Neće to moći tako, upozorio je Davor.

– Još malo imate vremena da se opredjelite: da li ste istinu i pravdu ili da li ste na strani zločinaca.

– Predsjednik ove države vam je prekršio ustav, građani. Mogao je samo da mi izjavi saučešće. Postao je i doktor i psiholog, forenzičar, ne znam ni ja više šta, tumačeći moj privatni život i ubistvo moga sina.

– Ničija nije do zore gorjela pa neće ni vaša. Darko Iliću, koliko imaš vojnika? 15. Lukaču, koliko imaš vojnika? 15. Znaš koliko ih Davor Dragičević ima? Previše za vas ali ima srce. Na miran i dostojanstven način, kao što stojimo sve ove dane ovdje.

– Saučesnici i ubice u predmetu “organizovano ubistvo Davida Dragičevića” za sada su a glavnog znam…i egzekutora:

  • Đorđe Rađen i ukućani kuće u ulici Velibora Janjetovića Janje;
  • Željko Karan, patolog;
  • Darko Ilić, ćelo. Ubio si svoju ženu, da ne ubiješ moje dijete. Meni da je neko ovo rekao, ja bi ga ubio za sekundu, a znaš.
  • Dragan Lukač;
  • Darko Ćulum;
  • Želimir Lepir;
  • Dalibor Vrećo.

– Ova dvojica zadnjih zato što ne rade ništa. Ja i majka Suzana smo mu dali sve podatke. Ubistvo je riješeno davno. I ko je i zašto i zbog čega. I svi šute radi para. Čekaju 7. oktobar.

– Optužbu za klevetu sudija pomjerio za poslije izbora. Pa sudi mi sad sudija, za klevetu. Čekaš ti ko će pobijediti pa da podereš optužnicu i kažeš “Bravo Davore, junačino, lave”.

– E nećete moći. David Dragičević nema cijenu. Davor Dragičević nema cijenu

“Šta hoće Davor Dragičević? Ubili mu jedno dijete, ima još dvoje. Nek’ zapali slavsku svijeću, nek’ slavi slavu, nek’ pije, nek’ se veseli”,

reče Predsjednik Dodik.

Grupa Pravda za Davida će postojati vijekovima! – rekao je Davor na opšte oduševljenje okupljenih građana.

– Sutra ćete na grupi Pravda za Davida imati originalni snimak zločinačke konferencije od 26. marta. Ako budete u mogućnosti, pogledajte. Ako budete u mogućnosti, poslije isključite ton i gledajte samo lica zločinaca. Sve će vam biti jasno.

Potom su Katarina Kaća Ratešić i Teodora Dragičević pročitale pjesmu Marka iz Zagreba koji se i obratio građanima.

foto: Sofija Sofokle Grmuša

Daniela Ratešić Došen

– Jaću samo da pozdravim i da se zahvalim tvornicama laži SRNI i RTRS-u. Jer svaki put kada ispričaju neku bajku, mi postanemo još veći i snažniji. Mi im se zahvaljujemo na tome. Pronašli su nove besjednike ali su im priče ostale jednako šuplje.

Zatim je mali Nenad, dječak koji ima samo 5 godina, pročitao Davidovu molitvu.

Mali Nikolo je potom izrecitovao pjesmu koju je napisao pokojni David Dragičević.

Davor se još jednom obratio sugrađanima

– E ovako Milorade. Ovaj broj je registrovan na Palatu predsjednika Republike Srpske. Imam listing. Koga je taj broj zvao? Hoćeš i datum ako ništa ne znaš? A dobiće, al’ jednog dana. Ti se svejedno ne možeš više ni kandidovati a ne može ni tvoja “biserka” biti predsjednik – rekao je Davor a okupljeni građani su reagovali sa povicima negodovanja.

– A ti Darko Ilići, ćelo i Lukaču, ubice, dođite ovdje pa probajte mene ubiti. Idioti jedni, monstrumi! Mladića, dijete od 21 godinu silujete i ubijete. Ubice, dođite i ubijte ovog lava ovdje! – povikao je Davor.

– Milorade, Milorade, koji je broj koji je zvao iz Palate predsjednika? imam listing Milorade.

Izvor
foto: Sofija Sofokle Grmuša
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!