Društvo

Promocija turističke ponude Srpske na graničnim prelazima

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske organizovalo je na graničnim prelazima podjelu materijala sa turističkom ponudom Srpske s ciljem promocije turističkih potencijala i unapređenja domaćeg turističkog proizvoda.

Podjela promotivnog materijala na graničnim prelazima Gradiška, Rača, Brčko i Zupci organizovana je od 1. do 15. avgusta u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske.

Loading...

Pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Dragana Ristić rekla je da je riječ je o nastavku aktivnosti koje Ministarstvo trgovine i turizma svake godine sprovodi tokom ljetnjih mjeseci, kada se bilježi povećan broj tranzitnih turista u Srpskoj.

– Promoteri koji su dijelili letke na graničnim prelazima u izvještajima su naveli da su turisti koji imaju namjeru da borave u Republici Srpskoj, kao i oni koji su u tranzitu, izrazili oduševljenje sadržajem u brošurama i lecima koje su dobili. Podjela promotivnog materijala dobra je prilika da se mnogi detaljnije upoznaju o prirodnim ljepotama i jedinstvenoj ponudi Srpske, rekla je Ristićeva.

Ona je dodala da promotivni materijal koji je podijeljen potencijalnim turistima sadrži ponudu Republike Srpske u banjskom, zimskom, avanturističkom, planinskom i eko-etno turizmu, kao i ponudu Banjaluke, Trebinja, Višegrada sa Andrićgradom i drugih.

U Srpskoj je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježeno povećanje broja dolazaka turista za 14 odsto i broja noćenja od 19 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U istom periodu broj dolazaka stranih turista i broj noćenja povećan je za po 18 odsto u odnosu na prvo polugodište 2017. godine.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!