Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Dodik: BiH smetnja za razvoj entiteta i kantona

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da međunarodni protektorat mora da prestane u BiH, koja se danas pokazuje kao smetnja za razvoj bilo kojeg naroda, entiteta ili kantona.

“Ono što su činili međunarodni protektori u posljednjih 20 godina u suštini nije pomoglo nikome, već je odmoglo mnogo”, rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, da je bilo primjene izvornog Dejtonskog sporazuma, sigurno bi danas bile konstituisane snažne jedinice koje čine BiH i mogle su da ostvare svoj razvoj.

“Svih ovih godina, zbog napada i ponašanja visokog predstavnika koji je masovno kriminalno kršio međunarodni ugovor, došli smo u situaciju da imamo potpunu paralizu na nivou BiH, bez ijedne ideje šta BiH znači sutra”, istakao je Dodik.

On je rekao da samo postoje pojedinačne ideje – Bošnjaci misle da treba da nestane Republika Srpska i da BiH bude cjelovita, a da Sarajevo postane epicentar svih dešavanja.

“Hrvati su potpuno nezadovoljni stanjem u Federaciji BiH i žele najradije, kada bi bili u mogućnosti, da formiraju svoju teritorijalno-političku cjelinu, a mi Srbi ne vidimo nikakvu budućnost u BiH u kojoj samo postoji arogancija međunarodnog faktora i ideologija neoliberalizma koja pokušava ovdje da nas utrpa u neku smjesu koja ne može da funkcioniše i da izrodi ništa dobro”, pojasnio je Dodik.

Dodik smatra da će vrijeme koje dolazi etablirati ponovo razgovore tri naroda o tome kako će se ići dalje u BiH, jer ovo, kako je rekao, sigurno nije način na koji se može kretati BiH i osigurati uspjeh svih.

Komentarišući mogućnost formiranja zajedničkog političkog bloka stranaka iz Republike Srpske u Sarajevu, Dodik je rekao da SNSD, kao odgovorna partija, za Republiku Srpsku, za slobodu srpskog naroda i narod u cjelini, žrtvuje svoje unutarstranačke interese i poziva na jedinstvo i široko okupljanje stranaka iz Republike Srpske.

“Važno je da budemo okupljeni i da konačno redefinišemo naše ciljeve i da oni budu jasni svima. Republika Srpska je stvorena voljom srpskog naroda i njegovom voljom ona se održava i biće održana”, zaključio je Dodik.

Izvor
Srna
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button